Știri Video

(Video) Modern sau clasic – A1 Citycarver & Defender

Modern sau clasic – A1 Citycarver & Defender

Cel mai mic crossover de la Audi nu poartă clasicul simbol „Q” al familiei de SUV-uri, ci un nume complet nou: A1 Citycarver. În schimb, Land Rover Classic le livrează o doză de modernitate clienților faimosului Defender.

Constructorul din Ingolstadt are o nouă denumire pentru zona crossover – după Allroad și Q, acum sosește Citycarver. Este cât se poate de A1 – dar nu versiunea Sportback. Este, în schimb, cel mai „progresiv” element al familiei A1, gata să facă față provocărilor „din oraș, pe drumurile de țară și pe autostrăzi, ba chiar și pe terenuri un pic mai dificile.” Este tot un hatchback de clasă mică, cu o lungime de 4,04 metri, însă A1 Citycarver se bazează mai mult decât orice pe suspensia înălțată cu încă 35 de mm.

Modern sau clasic – A1 Citycarver & Defender

Pentru un plus de prestanță, Audi oferă și jante mai mari – de la 16 la 18 inch. Designul exterior este plin de referințe la activitățile mai aventuroase pe care utilizatorii le pot întreprinde: avem numeroase elemente de protecție din aluminiu și plastic negru, precum și o grilă Singleframe de inspirație „Q”. A1 Citycarver nu se va teme nici de un pic de personalizare – cu nouă culori exterioare, plus două nuanțe contrastante pentru plafon.

Interiorul este și el la fel de A1 ca și exteriorul, primind în plus noi decorațiuni și accente „mint”, „copper”, portocaliu sau argintiu-gri. Plus patru linii de echipare: de bază, „advanced”, „design selection” și S-line. Audi nu a dezvăluit încă detalii despre motorizări și transmisii – însă acestea nu pot întârzia prea mult, cu vânzările programate pentru la toamnă, inclusiv în seria specială „Edition One”.

O lume întreagă așteaptă cu mult interes noua generație Land Rover Defender, însă divizia Land Rover Classic nu are astfel de griji. Ei sunt preocupați, în schimb, să ofere un plus de valoare versiunilor deja aflate pe piață ale redutabilului off-roader. Astfel, posesorii de modele Defender 90 și 110 construite între 1994 și 2016 pot avea parte de o varietate de îmbunătățiri, reunite sub titulatura „Defender Classic Works Upgrade Kit”.

Acesta costă £16.995 în Marea Britanie și include un set complet (4+1) de jante Sawtooth de 18 inch, plus pneurile de performanță aferente, pachete pentru suspensie (de la MY2007 în sus), frâne și manevrabilitate – precum și o îmbunătățire a propulsorului diesel de 2,2 litri (de la MY2012). Astfel, puterea crește cu încă 39 CP pentru un total de 160 CP și 463 Nm – suficient pentru a crește viteza maximă la 170 km/h.