Home Auto util Montare aer condiționat pentru autoturism. Este posibilă operațiunea?

Montare aer condiționat pentru autoturism. Este posibilă operațiunea?

de

Operațiunea de montare aer condiționat pentru autoturism ce se face ulterior achiziționării poate fi foarte costisitoare.

Montare aer condiționat pentru autoturism

Montare aer condiționat pentru autoturism

Cei care au achiziționat o mașină fără instalație de climatizare ajung mai târziu să regrete decizia. Așadar, mulți se gândesc la operațiunea de montare aer condiționat pentru autoturism. Ea se poate face și cu piese aftermarket, însă rezultatele s-ar putea să fie pe măsura prețului cerut.

Climatizare automată vs aer condiționat

Dacă v-ați hotărât și doriți să vă montați instalația de aer condiționat, ar trebui să aveți în vedere că veți avea nevoie de compresor, radiator și conducte. Pe lângă componente mai trebuie aduse și mici modificări la panoul de bord și la cablajele din spatele bordului. Per total, piesele plus manopera s-ar putea să vă coste între 800 și 1000 de euro.

Chestionare atestat pentru taxi

Chiar și în aceste condiții, service-urile nu garantează de multe ori că operațiunea de montare aer condiționat pentru autoturism va oferi și rezultatele scontate. Un alt lucru de care ar fi bine să țineți cont este că, dacă vă montați instalație de aer condiționat pe o mașină care nu avea una din fabrică, o să pierdeți garanția pe mai multe componente. Ar putea fi afectate partea electrică și motorul, așa că și acesta este un risc ce trebuie trecut pe lista dezavantajelor.

Montare aer condiționat pentru autoturism. Componentele sistemului

1. În interiorul mașinii, avem următoarele sisteme:

Aeroterma, care suflă aerul prin unitatea de aer condiționat. Aceasta are două moduri de funcționare. Primul este modul de recirculare, care presupune numai circularea aerului din mașină. Cel de-al doilea este modul prin care este adus în permanență aer proaspăt, preluat din exterior și răcit cu ajutorul freonului.

Unitatea de aer condiționat care conține evaporatorul

Butoane de comandă

2. În compartimentul motor:

Compresor, condensator, filtru dehidrator, conducte, componente de control al presiunii

Articole similare