Home ȘtiriIndustrie Multe rechemări pentru Mercedes și BMW în 2023

Multe rechemări pentru Mercedes și BMW în 2023

de Răzvan Măgureanu
rechemări

Conform portalului Comisiei Europene EU Safety Gate, categoria vehicule cu motor,  Mercedes a avut cele mai multe rechemări în 2023 iar BMW s-a situat pe locul al treilea.

Portalul Comisiei Europene EU Safety Gate prezintă în fiecare an operațiunile de rechemări ale produselor non-alimentare împărțite pe categorii. La categoria vehicule cu motor sunt înregistrate toate  mărcile de automobile și de motociclete.
Și ce observăm?  Că luând în calcul doar numărul rechemărilor, Mercedes se află pe locul 1 cu 38 rechemări în 2023, iar BMW se află pe locul al treilea cu 21 rechemări.

Sigur, aici sunt multe de comentat. În cazul lui Mercedes în numărul de rechemări intră și cele ale vehiculelor comnerciale, care au fost în număr de șapte dintre care cinci la Sprinter. Astfel, numărul rechemărilor Mercedes pentru automobile este de 31 din cele 38, dar tot sunt multe acțiuni de rechemare.

O explicație pentru numărul mare de rechemări al mărcilor premium este și diversitatea foarte mare de versiuni și complexistatea mașinilor care duc inevitabil și la erori în producție. Statistica se face însă la numărul de rechemări, nu la raportul dintre numărul de rechemări și numărul de versiuni.

De exemplu, marca VW, care este o marcă de volum a înregistrat în 2023 doar 11 rechemări în condițiile în care și marca VW are foarte multe modele și versiuni. Mai slab decât VW s-au clasat DS automobile cu 14 rechemări, Ford cu 16 rechemări și Toyota cu 16.

Cu peste 20 rechemări au fost înregistrate mărcile grupului Stellantis  Opel (20 rechemări), Citroen (21 rechemări) și Peugeot (27 rechemări). Dacă în cazul Peugeot și Citroen nu este o surpriză clasarea pe locurile 2 și respectiv 5 în clasamentul numărului de rechemări, aceste mărci fiind reunoscute pentru calitatea mai slabă de fabricație, adoptarea platformelor PSA pentru Opel a tras în jos și marca germană care se situează pe locul 4 în acest clasament.

Mai trebuie precizat că rechemările se pot referi nu doar la modele aflate în acest moment în producție, ci și la modele care au fost produse anterior și nu se mai produc în prezent la care s-a descoperit ulterior un defect de fabricație.

În 2023 au fost în total 283 rechemări pentru 249 modele de la 46 de producători.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.