Știri

MX-30 și Jazz în Ro, Dacia gata să reînceapă producția

MX-30 și Jazz în Ro, Dacia gata să reînceapă producția

Electrica Mazda MX-30 și Honda Jazz e:HEV pot fi comandate în Ro. Uzinele Dacia sunt pregătite să reia progresiv activitatea pe platforma industrială de la Mioveni, după Paște.

Primul model electric de serie Mazda, MX-30, se prezintă viitorilor clienți din România cu toate variantele de echipare și pachetele opționale. SUV-ul de oraș complet electric MX-30 este disponibil în Ro în trei variante de echipare: GT, GT Plus și o ediție specială de lansare. Pachetele de personalizare sunt Luxury Vintage, Luxury Modern și Premium.

MX-30 și Jazz în Ro, Dacia gata să reînceapă producția

Mazda MX-30 vine în Ro cu dimensiuni similare cu ale SUV-ului convențional CX-30 și cu noua platformă e-Skyactiv ce include acumulatori de 35,5 kWh și un motor electric de 143 CP și 265 Nm. Performanțele includ un 0-100 km/h în 9,7 secunde, o viteză maximă de 140 km/h și o autonomie WLTP de 200 km. Versiunea de bază MX-30 GT costă în Ro 33.490 euro, fiind urmată de ediția de lansare (ce include pachetul Luxury Vintage/Modern) la 33.990 euro și de GT Plus la 34.090 euro.

MX-30 și Jazz în Ro, Dacia gata să reînceapă producția

Mazda România se alătură inițiativei „Împreună, împotriva Covid-19” lansat de un restaurant din București – acesta se desfășoară între 25 martie și 24 aprilie și constă în livrarea prânzului zilnic pentru personalul medical din spitalele din București implicate în diagnosticarea și tratarea pacienților cu Covid-19. Mazda asigură aproximativ 560 de mese în perioada 8-10 aprilie, care ajung la cadrele medicale din cadrul Spitalului Clinic Dr. Victor Babeș din București.

MX-30 și Jazz în Ro, Dacia gata să reînceapă producția

Noua generație Honda Jazz devine disponibilă în România începând cu luna iulie 2020, doar cu sistem de propulsie Hybrid e:HEV, la un preț de pornire de la 23.850 Euro, în echiparea Elegance. A doua variantă de echipare este Executive, disponibilă de la 25.350 Euro – iar Jazz este un model eligibil prin Programul Rabla 2020 și beneficiază de Eco Bonus. Sistemul e:HEV este dezvoltat special pentru Jazz și conține două motoare electrice compacte alături de un motor pe benzină o baterie litiu-ion și o transmisie cu raport fix.

MX-30 și Jazz în Ro, Dacia gata să reînceapă producția

Puterea totală este de 109 CP, suficient pentru a propulsa mașina la 100 km / h în 9.4 secunde și până la o viteză maximă de 175 km / h. Sistemul hibrid are emisii de CO2 de la 102 g / km (WLTP) și un consum de combustibil de 4,5 l / 100 km (WLTP). Ca întotdeauna, Jazz excelează la capitolul spațiu interior – iar capacitatea portbagajului variază între 304 și 1203 litri.

MX-30 și Jazz în Ro, Dacia gata să reînceapă producția

Constructorul de la Mioveni dorește să reia progresiv activitatea industrială: „în acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni.” Activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat, începând cu 21 aprilie: Uzina Mecanică și Șasiuri va relua activitatea în echipă redusă de lucru, iar Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi. Din 4 mai vor redemara activitățile ambelor uzine.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE