Magazin Știri Video

Caterham Super Seven 1600 & ceasul W16 Bugatti (video)

Caterham Super Seven 1600 & ceasul W16 Bugatti

Caterham a lansat recent „noul” Super Seven 1600 – un model care poartă cu sine o semnătură de stil cât se poate de clasică. Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon este un nou model… de ceas, chiar dacă este dotat tot cu un „motor” W16. Iar Koenigsegg a scos noile Gemera și Jesko Absolut la o sesiune foto pe circuit.

Caterham, la fel ca rivalii de la Morgan, oferă clienților nostalgici experiența auto clasică. Iar noul Super Seven 1600 nu face excepție – păstrând cu grijă caracteristici de stil demult apuse într-un format tehnic cât se poate de modern și fiabil. Acest model „vintage” este destul de accesibil – acasă în Anglia pornind de la 33.495 £. Sigur, caracteristicile sale de performanță nu sunt chiar super-sport – propulsorul cu patru cilindri în linie are doar 1,6 litri și 135 CP.

Caterham Super Seven 1600 & ceasul W16 Bugatti

Totuși, chiar și aici Caterham are grijă de imaginea clasică – injecția modernă are un design care amintește de carburatoarele „Weber” de odinioară. Elementele moderne nu lipsesc – cum ar fi diferențialul cu alunecare limitată. În contrapunct, jantele stil „Minilite” de doar 14 inchi sunt disponibile cu finisare aurie, în culoarea caroseriei sau argintie. Și, evident, roata de rezervă „atârnă” în spate. Nici culorile nu sunt din timpurile noastre: Racing Green, Caribbean Blue, Tuscany Red, Saxony Grey, Serengeti Orange, Bordeaux Red, sau Oxford White.

Caterham Super Seven 1600 & ceasul W16 Bugatti

Opțional, Super Seven 1600 poate fi achiziționat în versiunea cu șasiu extins – aceasta crește spațiul din cabină, oferă mai mult loc pentru bagaje și vine cu un rezervor de combustibil mărit. Interiorul de pe Super Seven 1600 continuă tematica retro – tapițeria din piele și volanul din lemn evocă aceleași timpuri deja apuse. Pentru atmosferă, chiar și radiatorul de căldură se află tot pe lista de opțiuni…

Caterham Super Seven 1600 & ceasul W16 Bugatti

Atunci când nu te afli lângă Bugatti-ul Chiron propriu și vrei ca toată lumea să știe ce conduci trebuie cu siguranță să alegi un ceas cu stil… cum ar fi exemplarul de 280.000 de dolari de la Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon. Este un omagiu adus direct propulsorului de 1500 de CP, mai degrabă – deoarece în interiorul carcasei din titan se află o replică în miniatură a motorului W16!

Caterham Super Seven 1600 & ceasul W16 Bugatti

Are 578 de piese ascunse sub ecranul din cristal safir și a fost suspendat pe o pereche dublă de amortizoare – iar micul motor este perfect „funcțional”. O simplă apăsare a butonului din dreapta va aduce la viață turbinele, axul cu came și minusculele pistoane. Ah, iar brățara din cauciuc este închisă cu o cataramă din titan pentru a fi sigur că această mică piesă de artă rămâne la locul său chiar și la peste 300 de mile pe oră…

Caterham Super Seven 1600 & ceasul W16 Bugatti

Koenigsegg și-ar fi dorit o reprezentație strălucită la Geneva – pentru noile Jesko Absolut și Gemera. Primul este expresia definitivă a măiestriei inginerești a producătorului suedez – considerat de însuși creatorul său drept cel mai rapid model al casei din toate timpurile. Cu 1280 sau 1600 CP (E85) la bord, Jesko Absolut a fost remodelat pentru un coeficient aerodinamic de doar 0,278. Iar, conform simulărilor computerizate, ar putea deveni cel mai rapid automobil din lume – cu o viteză maximă de 330 mph (532 km/h)!

Caterham Super Seven 1600 & ceasul W16 Bugatti

Acum mai rămâne doar să găsim o pistă suficient de lungă pentru a testa acuratețea gândirii digitale… Koenigsegg are propriul circuit, cel pe care vedem și nou-nouțul Gemera. Este primul model cu propulsor în trei cilindri și patru locuri al casei. Sigur, micul turbo de 2 litri nu lucrează singur – ci este asistat de trei motoare electrice pentru a livra un total de 1700 CP și 3500 Nm… Koenigsegg plănuiește să construiască nu mai puțin de 300 de exemplare, fiecare capabil să meargă electric cam 50 de km sau să atingă 100 km/h în doar 1,9 secunde.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE