Auto util Știri

Coronavirus EV: Renault donează 50 de vehicule, service-urile rămân deschise

Coronavirus EV: Renault donează 50 de vehicule, service-urile rămân deschise

Și în România situația cauzată de noul coronavirus (Sars-Cov-2) și boala Covid-19 este fără precedent. Groupe Renault România mobilizează încă 50 de vehicule EV în lupta împotriva pandemiei. De asemenea, vă reamintim faptul că vizitele la service sau dealerii auto sunt permise.

Producătorii auto s-au mobilizat atât pe plan internațional cât și local pentru a susține lupta împotriva coronavirus. Groupe Renault România a trimis deja o flotă de 100 de automobile către spitalele autohtone cu ajutorul rețelei proprii de dealeri, toți mobilizându-se în această acțiune de solidaritate. Iar compania a decis să suplimenteze numărul de vehicule pus la dispoziția Ministerului Sănătății cu 50 de vehicule EV Renault pentru a susține în continuare nevoia de deplasare a personalul medical și auxiliar.

Cu toții trecem printr-o perioadă dificilă și este greu să continuăm activitatea de zi cu zi, având în același timp grijă de cei dragi. Pentru că automobilul este un instrument de ajutor extrem de important în aceste momente grele, vă reamintim faptul că autoritățile române au anumite prevederi speciale. Astfel, Ordonanța Militară nr. 8, emisă în 09.04.2020 prevede la Articolul 1, Alineatul 3: „Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto.”

Alineatul 5 din aceeași Ordonanță Militară explică și modalitatea de acces la o reprezentanță auto sau la un service autorizat – persoanele doritoare trebuie să marcheze în declarația pe propria răspundere „ca motiv, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.” În plus, „în cazul achiziționării unei piese sau a unui automobil, persoana trebuie să aibă și un document doveditor al tranzacției (factură, procură, contract, etc.)”.

În acest context, știm că este bine să de informezi în prealabil – de la reprezentanță sau service-ul către care te deplasezi – despre condițiile speciale aplicabile punctual (măsuri de siguranță, program de lucru, modalitate de programare). Vă recomandăm în același timp să evitați pe cât posibil deplasările și să vă informați întotdeauna din surse sigure.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta