Home Știri Noile Jeep Renagade și Compass E-Hybrid debutează în martie 2022

Noile Jeep Renagade și Compass E-Hybrid debutează în martie 2022

de George Grosu

Mai nou, producătorul american Jeep introduce propulsia hibridă pentru modelele Renegade și Compass. Noile versiuni E-Hybrid vor fi disponibile în gama Jeep începând din martie 2022.

Jeep își extinde gama de modele hibride pentru piața din Europa. Noile Jeep Compass și Jeep Renegade HEV vor ajunge în oferta dealerilor în luna martie. Un nou motor turbo pe benzină cu 4 cilindri de 1,5 litri este utilizat ca motor principal, înlocuind în gamă atât motorul pe benzină de 1,3 litri cât și motorul diesel de 1,6 litri oferite anterior. În consecință, modelele Renegade și Compass vor fi disponibile doar în versiuni Hybrid sau Plug-in-Hybrid.

Motorul pe benzină de 1.5L cu 130 CP și 240 Nm este oferit în combinație cu un motor electric de 15 kw și cu o transmisie cu dublu ambreiaj având cu șapte trepte. Mulțumită noului motor electric, distanțele mai scurte pot fi parcurse în modul pur electric la viteze reduse. Nu există opțiune de încărcare externă, bateria motorului putând fi încărcată prin recuperarea energiei de la motorul pe benzină. Grație noului sistem hibrid, consumul ar trebui să fie cu aproximativ 15 % sub cel al motorului anterior pe benzină.

Motorul de 1,5 litri funcționează după așa-numitul principiu Miller, o variantă în care sarcina este redusă prin controlul supapei de admisie în comparație cu un motor standard. Aceasta îmbunătățește eficiența termodinamică. În acest caz, motorul cu patru cilindri are un raport de compresie relativ ridicat de 12,5:1 pentru un motor supraalimentat. Este echipat cu un generator de pornire cu curea care înlocuiește alternatorul și demarorul.

Noile versiuni ale modelelor Renagade și Compass beneficiază de un sistem de infotainment Uconnect modernizat cu opțiuni de afișare personalizate pentru funcționarea hibridă. Sistemul este conectat în rețea prin „Uconnect Box” și poate fi controlat și cu o aplicație pentru telefonul mobil, de exemplu, pentru a interoga starea vehiculului sau a transmite o destinație de navigare. Noul sistem de asistență Highway Assist care permite conducerea autonomă de nivelul 2, va fi disponibil pentru Jeep Compass în viitorul apropiat. Compass este primul model Jeep pentru Europa care are va dispune de acest sistem.

Noile Jeep Renegade și Compass E-Hybrid sunt oferite doar cu tracțiune față, singura variantă cu tracțiune integrală rămânând disponibilă doar pentru versiunea Plug-in-Hybrid. Versiunile de echipare disponibile Limited (de bază) și S (de top) sunt completate în cazul ambelor modele de noua versiune Upland.

Versiunea Upland de la Renegade și Compass sunt axate pe durabilitate și ecologizare, utilizând vopsele mai ecologice și materiale reciclate pentru ornamente, barele de pe plafon, mochetă și scaune. De exemplu, plasticul reciclat este utilizat pentru panourile portierelor iar tapițeria scaunelor este realizată dintr-un material numit Seaqual care este obținut din deșeurile de plastic colectate din Marea Mediterană. La exterior, în cazul ambelor modele, versiunea Upland se recunoscute prin noua culoare Azure Green și autocolantele negre de pe plafon și capota frontală.

Prețurile pentru noile Jeep Renegade și Compass E-Hybrid care pot fi deja comandate, sunt semnificativ mai mari decât versiunile anterioare cu propulsoare pe benzină și diesel care au fost scoase din gamă. Astfel, Jeep Renegade E-Hybrid Limited pleacă de la 31.700 de euro, versiunea Upland costă de la 34.700 de euro, iar echiparea S de la 36.700 de euro. Prețurile pentru Jeep Compass E-Hybrid pornesc de la 39.600 euro în cazul versiunii Limited, 42.100 euro pentru nivelul Upland și 44.100 euro pentru versiunea S.

Noile versiuni Jeep Renagade și Compass E-Hybrid
Jeep Renegade E-Hybrid
Jeep Renegade E-Hybrid
Jeep Renegade E-Hybrid
Jeep Compass E-Hybrid
Jeep Compass E-Hybrid
Cockpit Jeep Renegade E-Hybrid
Cockpit Jeep Compass E-Hybrid
Noul material Seaqual pentru tapițeria scaunelor

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.