Home MagazinGadget Nou de la OSRAM – accesorii pentru întreținerea bateriei și a anvelopelor

Nou de la OSRAM – accesorii pentru întreținerea bateriei și a anvelopelor

de Dan Damian
Osram BATTERYcare

OSRAM a lansat anul trecut o gamă de produse diferite față de cele cu care și-a obișnuit publicul de peste 100 de ani. Noile produse includ accesorii automotive dezvoltate de aceiași experți germani care creează produse de iluminat inovatoare,  însă sunt destinate întreținerii bateriei mașinii și a presiunii optime din anvelope. Totul pentru un plus de siguranță la volan și pentru prelungirea duratei de viață a anvelopelor și a bateriei.

Întreținerea bateriei mașinii – OSRAM BATTERYcare

Din seria noilor produse face parte și gama OSRAM BATTERYcharge – încărcătoare inteligente pentru baterii. Dispozitivele de încărcare a bateriei de la OSRAM pot preveni descărcarea completă a bateriei și contribuie, astfel, la prelungirea duratei lor de viață. Toate cele trei variante disponibile sunt compatibile cu autovehiculele cu sistem automat start-stop și protejează bateria mașinii împotriva descărcării complete în modul de iarnă. Bateriile cu litiu sunt încărcate într-un ciclu de încărcare în 7 pași, iar cele mai obișnuite baterii plumb-acid/AGM sunt încărcate într-un ciclu de încărcare în 9 pași. Ciclul de încărcare pornește la o simplă apăsare de buton, iar ecranul mare LCD cu iluminare se poate citi ușor, chiar și în condiții de lumină slabă.

Încărcătoarele vin în trei variante:

–           BATTERYcharge 904 (până la 4Amps, 90Ah) – potrivit pentru motociclete și mașini;

–           BATTERYcharge 906 (până la 6Amps, 110Ah) – potrivit pentru motociclete, mașini, SUV și camionete;

–           BATTERYcharge 908 (până la 8Amps, 150Ah) – potrivit pentru motociclete, mașini, SUV și camionete, camion mic.

De asemenea, gama BATERRYcare include și roboții de pornire rapidă OSRAM BATTERYstart, cu tehnologia litiu-cobalt, ce au fost creați pentru a preveni descărcarea bateriei. O baterie slabă sau descărcată este un coșmar pentru orice șofer, mai ales în anotimpul rece, atunci când bateriile sunt puternic afectate, ceea ce le face să funcționeze nesatisfăcător sau să se descarce mai repede. De asemenea, dispozitivele pe care uităm să le oprim, cum ar fi radioul sau lumina de interior, consumă energie și descarcă bateria. Familia BATTERYstart include dispozitive de pornire rapidă potrivite pentru toate motoarele cu benzină de la 3l la 8l sau pentru motoarele cu motorină de până la 4l.

Variante ale produsului:

–           BATTERYstart 200 (6000mAh, dimensiune recomandată a motorului: 3l – benzină, nerecomandată pentru mototarele pe motorină, timp de încărcare de 2 ore)

–           BATTERYstart 300 (13000mAh, dimensiune recomandată a motorului: 6l – benzină, 3l – motorină, timp de încărcare de 3 ore)

–           BATTERYstart 400 (16800mAh, dimensiune recomandată a motorului: 8l – benzină, 4l – motorină, timp de încărcare de 3 ore)

Măsurile de siguranță încorporate impiedică deteriorarea, de exemplu, inversarea polarității, supraîncălzirea sau un scurtcircuit.

Întreținerea anvelopelor – OSRAM TYREcare

În majoritatea situațiilor, anvelopele constituie o preocupare pentru șoferi doar atunci când trebuie înlocuite, la schimbarea sezonului. Însă există și alte aspecte care ar trebui să ne preocupe zi de zi, cum ar fi spre exemplu, presiunea. Presiunea optimă din anvelope are o mulțime de avantaje pentru mașină:

✔️  sporește siguranța pe șosea;

✔️  prelungește durata de viața a anvelopelor;

✔️  ajută la economisirea de bani;

✔️  reduce consumul de combustibil;

✔️  reduce emisiile.

Noua gamă OSRAM TYREinflate de compresoare de aer transformă întreținerea anvelopelor într-o rutină prin măsurarea presiunii înaintea oricărei călătorii sau după ce mașina a fost parcată pentru o perioadă mai lungă de timp. Verificarea presiunii se face rapid și usor, la fel și reglarea ei în caz de necesitate. Toate pompele TYREinflate pentru anvelope au o conectare la 12V la bateria mașinii. Acest lucru permite să fie alimentate convenabil de la priza brichetei.

Osram TYREcare

Produsul se găsește în trei variante:

  1. Compresorul de aer OSRAM Tyreinflate 200 – umflă o anvelopă de 13 inchi în cel mult 4,5 minute. Are un buton mare de pornire/oprire care îl face simplu de utilizat. Designul său stabil îl menține nemișcat în timpul utilizării. Poate fi alimentat de la o priză de 12 V, iar cablul de alimentare lung de 3 m facilitează accesul la toate anvelopele vehiculului.
  2. OSRAM Tyreinflate 450 poate umfla o anvelopă în doar 3,5 minute. Are funcție de oprire automată pentru a obține cu precizie presiunea dorită pentru anvelopă. Include un afișaj digital iluminat din spate și lumină LED albă pentru o iluminare optimă în întuneric. Designul plat și solid face ca produsul să fie stabil în timpul utilizării și te ajută să revii cât mai repede pe drum.
  3. OSRAM Tyreinflate 1000 este un compresor de aer digital rapid, cu un afișaj iluminat din spate pentru citiri ușoare și precise ale presiunii. Include o funcție de oprire automată pentru a obține exact presiunea dorită necesară pentru a umfla cu precizie anvelopele. Setarea automată a Tyreinflate 1000 este incredibil de ușor de configurat – se rotește doar butonul la presiunea dorită, se face clic pentru a seta, apoi se apasă Start. Compresorul se va opri automat odată ce presiunea corectă a fost atinsă. Timpul de umflare de 2,5 minute, iar cablul de alimentare este suficient de lung (3,5 m) pentru a ajunge la toate anvelopele. Include un adaptor din 3 piese pentru biciclete, mingi și alte gonflabile.

Noile accesorii de la Osram pentru întreținerea bateriei și a anvelopelor pot fi achiziționate prin intermediul partenerului Osram în România, Aspad Shop: https://osram-partner.aspad.ro/

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.