Home MagazinReportaje Noua Alfa Romeo Giulia îmbracă hainele Poliției

Noua Alfa Romeo Giulia îmbracă hainele Poliției

de

Cel mai așteptat model Alfa Romeo al deceniului intră de astăzi în slujba IPJ Ilfov. Noua Alfa Romeo Giulia îmbracă hainele Poliției și își pune toți caii putere la dispoziția serviciului rutier, în cadrul unui parteneriat pe un an de zile încheiat între IPJ Ilfov și importatorul Auto Italia.

Configurația aleasă pentru această misiune este Veloce, animată de un propulsor 2.0 turbo de 280 de cai putere, construit în întregime din aluminiu, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.2 secunde și atinge o viteză maximă de 240 km/h. Propulsorul este conectat la o transmisie automată în 8 rapoarte și tracțiune integrală Q4.

Giulia din dotarea IPJ Ilfov dispune de sisteme avansate de asistență, care demonstrează atât performanță în deplasare, cât și preocuparea inginerilor Alfa Romeo pentru siguranța rutieră.

  • Sisteme standard: Forward Collision Braking (detectarea obstacolelor sau a altor vehicule aflate pe traiectoria mașinii, cu atenționarea șoferului în cazul unei coliziuni iminente), Autonomous Emergency Brake (capabil să oprească autonom mașina de la viteze de până la 65 km/h; disponibil cu funcție opțională de recunoaștere a pietonilor), Lane Departure Warning (monitorizează și detectează părăsirea neintenționată a benzii de către șofer), Blind Spot Monitoring & Rear Cross Path Detection (asistă șoferul în depășiri, la schimbarea benzilor sau la manevre în marșarier);
  • Integrated Brake System (IBS), introdus în premieră mondială pe Giulia, integrează cu succes componentele electronice și mecanice pentru a reduce distanța de frânare (de la 100 la 0 km/h în doar 38.5 metri);
  • Cel mai precis sistem de direcție din segment;
  • Sistem exclusiv AlfaLink Technology, care menține amprenta anvelopei constantă în viraje și poate face față unor accelerații laterale amplificate.

Autospeciala Alfa Romeo este dotată cu sisteme optice și acustice, destinate activităţilor de Poliţie Rutieră, și va acoperi zona de nord a județului Ilfov. Giulia va fi prezentă pe Autostrada A3, DN1 și Centura Bucureștiului, dar și pe raza localităților Buftea, Snagov și Otopeni.

România este a doua țară în care Alfa Romeo Giulia devine autospecială de poliție, după Italia, unde versiunea Quadrifoglio (2.9 turbo V6 510 CP) însoțește Carabinerii în misiuni speciale, iar Veloce escortează misiunile instituționale ale Poliției de Stat.

 

Despre Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia este noua expresie a mărcii din Milano, lansată anul trecut și deja câștigătoare a 27 de premii internaționale, votată “Cea mai frumoasă mașină a anului” și evaluată cu 5 stele de siguranță Euro NCAP.

Noua Giulia este disponibilă în România în patru niveluri de echipare (Giulia, Super, Veloce și Quadrifoglio) și șase variante de motorizare, oferind plaje de putere de la 150 CP până la 510 CP, disponibile cu tracțiune spate sau tracțiune integrală.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.