Home Știri Michelin e.Primacy este prima anvelopă eco care protejează mediul înconjurător pe întreaga perioadă de utilizare

Michelin e.Primacy este prima anvelopă eco care protejează mediul înconjurător pe întreaga perioadă de utilizare

de Alin-Alexandru Ionescu

Reducerea impactului asupra mediului reprezintă fundamentul strategiei de inovare Michelin de aproape 30 de ani. În 1992, grupul a introdus pe piață prima anvelopă „verde” din lume. Rezistența la rulare mai mică a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 și la îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil.

Campioana rezistenței la rulare           

Datorită celui mai mic coeficient de rezistență la rulare, Michelin e.Primacy este inclusă în clasa A în ceea ce privește eficiența energetică și în clasa B din punct de vedere al aderenței pe carosabil umed, fiind astfel una dintre cele mai bune anvelope de pe piață, având în vedere că mai puțin de 1% dintre anvelope oferă o combinație câștigătoare între rezistența la rulare din clasa A și aderența pe carosabil umed din clasa A sau B.

Rezistența redusă la rulare oferită de anvelopa e.Primacy înseamnă că șoferi pot economisi aproximativ 0,21 litri combustibil la 100 de kilometri și aproximativ 80 EUR pe durata de viață a anvelopei.

Reducerea consumului de combustibil duce la rândul ei la o reducere a emisiilor de CO2. Pentru planetă, acest câștig poate fi estimat la 174 kg pe durata de viață a unei anvelope, corespunzând emisiilor de CO2 negenerate de un vehicul care parcurge mai mult de 1.600 km.

Michelin e.Primacy încurajează de asemenea, tranziția spre mobilitate electrică sau hibridă. Performanța sa în materie de rezistență la rulare îmbunătățește eficiența energetică a vehiculelor electrice, crescând astfel autonomia lor cu o valoare estimată de 7% sau aproximativ 30 km în cazul unui vehicul cu o autonomie de 400km, comparativ cu alte anvelope din aceeași categorie.

Performanță durabilă

În linie cu reputația anvelopelor Michelin, e.Primacy oferă aceeași performanță superioară de la primul până la ultimul kilometru. Chiar și după 30.000 de km parcurși pe șosea, poate trece testul standard european R117 de omologare a anvelopelor noi pentru frânarea pe carosabil umed.

Disponibilă din primăvara anului 2021 în 56 de dimensiuni, de la 15 până la 20 inchi, anvelopa Michelin e.Primacy se poate monta pe cele mai populare autovehicule cu combustie internă și electrice de pe piață. 

„e.Primacy este prima anvelopă Michelin eco-responsabilă pentru proiectarea căreia s-a ținut cont impactul pe care o anvelopă îl are asupra mediului pe durata ei de viață. Având la bază foarte multă tehnologie, anvelopa e.Primacy oferă cea mai eficientă performanță din categoria sa1 în ceea ce privește rezistența la rulare, fiind astfel mai ecologică și mai accesibilă, dar în același timp îndeplinind toate criteriile legate de siguranță, aderență și durabilitate care fac ca anvelopele Michelin să fie atât de cunoscute”, a declarat Scott Clark, Vicepreședinte Executiv, Automotive, Motorsport, Experiențe și regiunea Americilor – Membru al Comitetului Executiv al Grupului Michelin

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.