Home Știri Noua Fiesta – cel mai tehnologizat autoturism de clasă mică

Noua Fiesta – cel mai tehnologizat autoturism de clasă mică

de

Ford a prezentat astăzi, în cadrul evenimentului special “Go Further” organizat în Köln, Germania, noua generație Ford Fiesta: cel mai avansat automobil de clasă mică din lume la nivel tehnologic. Ford a prezentat patru versiuni de producţie diferite pentru Fiesta: stilata Fiesta Titanium, versiunea de performanță Fiesta ST-Line, versiunea premium Vignale și crossover-ul Fiesta Active – primul model din noua gamă Active care va fi extinsă, în anii următori, pentru a cuprinde majoritatea gamei Ford.

“Faptul că împărtășim pasiunea clienților noștri pentru Fiesta ne-a permis să ridicăm caracterul adorabil, distractiv și plin de dinamism al acestui model la un nou nivel, cu mai multe versiuni ca niciodată – fiecare dintre ele cu propria personalitate” a declarat Jim Farley, Vice-președinte executiv și Președinte Ford Europa. “Acum avem o versiune Fiesta pentru fiecare șofer, inclusiv luxoasa Fiesta Vignale și crossover-ul Fiesta Active, cu tehnologii avansate și dotări la care clienții mașinilor de clasă mică puteau doar să viseze cu câțiva ani în urmă”, a mai adăugat acesta.

ford-fiesta_44

Fiesta se bazează pe unele dintre cele mai bune dotări de asistare a șoferului disponibile în această clasă, mizând pe tehnologii de detectare care pot monitoriza calea de rulare cu până la 130 de metri în fața mașinii. Între acestea se numără și Sistemul de detectare a pietonilor, prezentat într-o versiune îmbunătățită care este capabilă, în premieră, să ajute la prevenirea coliziunilor pe timp de noapte. Sistemul Ford de asistență activă la parcare oferă, la rândul său, posibilitatea de a lăsa în seama mașinii controlul frânelor în timpul manevrelor de parcare „mâini libere”, pentru a împiedica ciocnirile la viteză redusă.

ford-fiesta_38

De asemenea, Fiesta este primul model Ford dotat cu un sistem audio premium „B&O PLAY” și prima generație Fiesta care oferă acoperiș panoramic culisant. SYNC 3, sistemul sofisticat de comunicații și divertisment, include ecrane tactile de până la 8 inch; în același timp, reducerea cu aproape 50% a numărului de butoane de pe consola centrală garantează comenzi și mai intuitive, într-un interior spațios și ergonomic.

ford-fiesta_32

Gama de motorizăriinclude un motor pe benzină 1,0 EcoBoost și 140 CP, precum și un motor diesel TDCi de 1,5 litri și 120 CP. Compania anticipează niveluri de emisii care pot coborî până la 82 g/km CO2 datorită unei noi transmisii manuale cu 6 viteze, concepută pe baza tehnologiilor avansate care facilitează reducerea frecării pieselor componente.

ford-fiesta_54

Gama Fiesta a fost extinsă

Cea mai cuprinzătoare gamă Fiesta de până acum vine ca răspuns la cererea în creştere a consumatorilor pentru opțiuni cât mai variate și pentru o calitate sporită la nivelul automobilelor din segmentul B. Noua generație Fiesta va fi disponibilă, pentru prima oară, și în versiunea de lux Vignale, aceasta alăturându-se celorlalte modele Vignale care le oferă clienților Ford produse și servicii superioare. Fiesta Vignale se alătură astfel modelelor Mondeo, S-MAX, Kuga şi Edge Vignale, gamă ce reprezintă expresia la superlativ a mărcii Ford în Europa, și aduce dotări cum ar fi jantele din aliaj de 18 inch cu design individualizat, un exterior exclusivist prin detaliile şi culorile sale, precum şi un interior elegant, cu scaune tapițate cu piele care oferă cusături speciale într-un design hexagonal specific.

ford-fiesta_04

Fiesta Active este primul model crossover Fiesta și combină dinamica specifică acestui model cu profilul practic al unui hatchback și cu un stil funcțional de inspirație SUV, incluzând o gardă la sol mai mare, bare de plafon și panouri de protecție suplimentare.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.