Home Modele noi Noua Mazda 2 cu sistem de propulsie hibrid va debuta în 2022

Noua Mazda 2 cu sistem de propulsie hibrid va debuta în 2022

de George Grosu

Noua generație Mazda 2 va debuta oficial în Europa în primăvara anului 2022. Practic, este vorba de un model Toyota Yaris cu lugo-uri Mazda, fiind totodată primul model 100% hibrid Mazda care va fi comercializat pe piața europeană.

Începând cu primăvara anului viitor, pe piața europeană va fi disponibil primul model 100% hibrid de la Mazda, fiind vorba de un model rezultat din colaborarea producătorilor Mazda și Toyota, realizat pe baza modelului actual Yaris Hybrid. Noul model va fi unul de sine stătător care, cel puțin pentru tot anul 2022, se va comercializa în paralel cu actuala generație Mazda 2. Pe scurt, se pune în scenă o operațiune de rebadging care, printre altele, pentru cei doi producători nu este una nouă. Aceasta a fost deja aplicată, dar invers, pe piața nord-americană, în 2019, când modelul Yaris de la Toyota a fost relansat sub forma unui model Mazda 2 având logo-uri de forma celor trei elipse.

Având în vedere această nouă colaborare dintre cei doi producători japonezi, nu ar trebui să există surprize în ceea ce privește partea tehnică și implicit propulsia. Această nouă generație Mazda 2 beneficiază de un sistem de propulsie similar cu cel întâlnit la actuala generație Toyota Yaris care însumează 116 CP și care include un motor pe benzină cu 3 cilindri de 1,5 litri și 93 CP și un motor electric de 59 KW, asociate la o transmisie automată de tip E-CVT. Mai mult decât performanțele înregistrate (0-100 km/h în 9,7 secunde și 175 km/h), atu-ul acestui hibrid japonez “Two”, conform declarației producătorului cu sediul în Hiroshima este consumul de combustibil: între 3,8 și 4 l/100 km în ciclul Wltp combinat, cu emisii cuprinse între 87 și 93 g/km în funcție de echipamentul din dotare (jante de 16 sau 15 țoli).

Privind primele imagini, între hibridul Toyota și cel al Mazda, diferențierile estetice par reduse la minimum, mai ales în ceea ce privește exteriorul. Chiar și în cazul interiorului, planșa de bord, finisajele și dotările opționale (despre care așteptăm informații mai detaliate) sunt aproape similare cu cele regăsite pe modelul Toyota Yaris. Mazda 2 Hybrid va fi disponibilă în trei niveluri de echipare: Pure, Agile și Select. Actuala generație Mazda 2, care a fost recent actualizată, va continua să fie dotată cu motoare pe benzină Skyactiv-G și mild- hybrid e-Skyactiv-G.

Noua Mazda 2 Hybrid
Noua Mazda 2 Hybrid
Noua Mazda 2 Hybrid
Noua Mazda 2 Hybrid
Noua Mazda 2 Hybrid
Cockpit
Interior

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.