Home Știri Noul autocar Mercedes-Benz Tourismo RHD

Noul autocar Mercedes-Benz Tourismo RHD

de

Mercedes-Benz lansează în premieră mondială noul Tourismo. Pornind de la caracteristicile care au consacrat acest model – eficiență maximă a costurilor, siguranță, funcționalitate și confort, noul Tourismo RHD promite să impresioneze deopotrivă companiile, pasagerii și șoferii. Cu o gamă extinsă de versiuni de dotare și motorizare, noul Tourismo RHD este deosebit de polivalent. Mercedes-Benz Tourismo este cel mai des utilizat pentru curse de distanțe mari și curse comerciale sau expres, excursii și, ocazional, în curse speciale în regim urban. Această polivalență consolidează poziția noului Tourismo RHD drept noua stea pe segmentul business, evidențiind viziunea Mercedes-Benz asupra gamei de autobuze și autocare. Noul Tourismo RHD urmează să înlocuiască cel mai bine vândut autocar cu podea ridicată din Europa după unsprezece ani. Producția în serie a Tourismo RHD va începe în luna iulie a acestui an, toate modelele urmând a deveni disponibile pe piață până la sfârșitul anului 2017.

Economie: costuri minime, performanță maximă

Pentru companii, eficiență maximă a costurilor înseamnă, în primul rând, costuri minime. Noul Tourismo RHD vine în întâmpinarea acestei nevoi, reducând consumul de combustibil cu aproximativ 4,5% față de predecesorul său, în principal prin optimizarea aerodinamicii și prin proiectarea unei caroserii complet noi, elegante și cu o greutate redusă. Economiile se ridică până la 7% în cazul pachetului de eficiență al noii generații de motoare OM 470, lansată pe piață în vara anului 2016. Configurația pentru Tourismo RHD are la bază cea mai nouă generație de motoare Mercedes-Benz OM 470, cu șase cilindri în linie, cilindree de 10,7 l și pachet de eficiență. Vârful de gamă în materie de motorizări, cu 335 kW (456 CP), combină dinamica remarcabilă cu consumul redus de combustibil. O altă noutate a Tourismo RHD constă în motorul compact Mercedes-Benz OM 936, cu șase cilindri în linie, cilindree de 7,7 l și 260 kW (354 CP). Acesta îmbină consumul mic de combustibil cu o greutate redusă a autovehiculului, ceea ce îi conferă o capacitate extinsă de depozitare și o eficiență ridicată la nivel de costuri.

Cu noile echipări opționale, precum Predictive Powertrain Control (PPC) sau Eco Driver Feedback (EDF), consumul de combustibil și emisiile pot fi reduse și mai mult.

Siguranță: niciun alt autocar din această categorie nu este mai sigur

Sistemul de frânare de urgență Active Brake Assist 3 (ABA 3), funcția Stop/Start Assist, pentru condiții de trafic aglomerat, și sistemul de detectare a somnolenței Attention Assist (AtAs) sunt doar trei exemple ale tehnologiei sofisticate de siguranță a noului Tourismo RHD. Gama vastă de elemente de siguranță poate fi configurată individual pentru a se potrivi cu modul principal de utilizare al autocarului. Pachetul standard de tehnologie de siguranță cu care este echipat noul autocar este exemplar, iar dacă include toate dotările de siguranță, este de nedepășit.

Mercedes-Benz Tourismo 15/2 RHD, Exterieur, viperngrün metallic, OM 470 Euro VI mit 290 kW (395 PS), 10,7 L Hubraum, 8-Gang Mercedes PowerShift, Länge/Breite/Höhe: 12.295/2.550/3.680 mm, Bestuhlung: 1/51
Mercedes-Benz Tourismo 15/2 RHD, Exterior, viper green metallic, OM 470 Euro VI rated at 290 kW/395 hp, displacement 10.7 l, 8-speed Mercedes PowerShift transmission, length/width/height: 12295/2550/3680 mm, seating: 1/51.

Și în ceea ce privește siguranța pasivă, Tourismo RHD stabilește noi standarde în segmental său: în cazul unui eventual accident, sistemul Front Collision Guard (FCG) protejează șoferul și copilotul în caz de coliziuni. Mai mult, construcția complet nouă a noului șasiului inelar al autocarului asigură suficient spațiu, atât pasagerilor, cât și șoferului, în caz de răstunare.

Confort: interior luminos, scaune noi, dotări personalizate

Noul Tourismo RHD le oferă pasagerilor o ambianță excelentă. Ușile și treptele de acces au un design ergonomic și permit cu ușurință accesul în autocar, iar interiorul are un design plăcut, aerisit. Un alt aspect ce merită evidenţiat este noutatea scaunelor Softline: imprimeul în formă de diamant al scaunelor și tetierelor amintește de limuzinele Mercedes-Benz. Cu o gamă variată de imprimeuri pentru podele, opțiuni de țesături pentru scaune, pereți laterali, perdele, partea inferioară a rafturilor pentru bagaje și plafonul central, noul Tourismo RHD este un autocar ce impresionează prin gama de opțiuni de personalizare.

La fel de atrăgătoare sunt și seturile de serviciu, disponibile cu diverse decorațiuni. Noul design al bucătăriei din autocarul Tourismo RHD, cu o multitudine de echipamente, îmbunătățește confortul pasagerilor, la fel ca noul sistem de climatizare: control bi-zonal cu reglare automată și două circuite separate pentru încălzire și climatizare asigură o temperatură constantă la bord.

Funcționalitate: patru modele, două cabine, un autocar cu podea ridicată deosebit de adaptabil

Pentru o companie, un autocar este o investiție; pentru șoferi, acesta este locul lor de muncă. Ambii au așteptări extrem de ridicate în ceea ce privește funcționalitatea. Noul Tourismo RHD se ridică la aceste așteptari datorită sistemului său modular. Cu patru modele de trei lungimi diferite, acest model de autocar cu podea ridicată acoperă toate cerințele. O altă noutate este faptul că toate modelele sunt disponibile cu volan pe stânga sau pe dreapta.

O altă caracteristică deosebită a noului Tourismo este posibilitatea de a alege între două cabine pentru oricare dintre modelele cu volan pe partea stângă: companiile pot alege varianta Cockpit Basic Plus sau varianta Cockpit Comfort Plus, pentru un plus de confort. Designul, volanul multifuncțional și noul panou de bord cu afișaj color TFT sunt identice în ambele variante. Cu toate acestea, diferă forma și modul de funcționare. Cockpit Comfort Plus se diferențiază, de exemplu, prin sistemul Coach Multimedia System CMS în versiunea double-DIN și prin utilizarea plăcuțelor decorative.

Ambele cabine exprimă individualitatea noului Tourismo RHD – oferă costuri mai eficiente, siguranță, confort și funcționalitate, toate la comandă.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.