Modele noi Știri

Noul Hyundai Tucson a finalizat testele și se pregătește de debut

Noul Hyundai Tucson
Noul Hyundai Tucson

Constructorul coreean a anunțat finalizarea testelor pentru noul Hyundai Tucson, model care va oferi un design radical schimbat.

La începutul lunii septembrie, Hyundai a publicat primele imagini cu noua generație Tucson, SUV-ul coreean, dar produs în Europa, abordând un stil foarte high-tech, subliniat în primul rând de arhitectura “Parametric Hidden Light” a luminilor de zi, stilul fiind integrat în noua identitate stilistică “Sensuous Sportiness”, care a debutat deja pe noua generație Elantra.

Noul Hyundai Tucson

Și stopurile vin cu aceeași arhitectură internă dură, fără rotunjimi, fiind subliniate de o linie de LED-uri care traversează toată lățimea mașinii. Noul Hyundai Tuscon, aflat la a patra generație, nu este un SUV coupe, dar linia puternic descendentă a plafonului, combinată cu cea ascendentă a portierelor duc către această percepție.

Noul Hyundai Tucson - interior sketch

Interiorul promite digitalizare completă, cu tablou de bord digital și display central a cărui poziționare eeste inspirată de imaginea unei cascade, după cum afirmă Hyundai.

Constructorul coreean ne spune că tocmai a finalizat testele rutiere cu noul Hyundai Tucson, cele finale având loc în Cehia (aici este uzina care-l va produce) și Alpii austrieci. În Cehia, noul Hyundai Tucson a fost testat la nivelul transmisiei motoarelor și electronicii, într-un poligon special, pentru a-și demonstra abilitățile în off-road. De exemplu, frâna de parcare, sistemul Auto Hold și Downhill Brake Control au fost testate intensiv în pante cu înclinația de 30 – 40 grade, iar ambreiajul a trebui să facă față unor lansări în rampă. Alte teste au inclus trecerea în viteză prin vaduri de 20 – 30 cm.

În plus, pentru că Hyundai spune că noul Hyundai Tucson va face un pas foarte mare la nivelul rigidității, mașina a fost înclinată pe o parte, la 45 grade, timp în care inginerii au deschis succesiv portierele, hayonul și trapa, totul trebuind să funcționeze perfect, ca și cum mașina ar fi cu toate roțile pe asfalt.

Noul Hyundai Tucson - trailer test_0

Testele de tractare a unei remorci/rulote au avut loc pe trasee dificile din Alpii austrieci, echipa de ingineri verificând comportamentul mașinii și al remorcii pe urcări, coborâri și în viraje.

Prima generație Tucson a fost lansată în 2004, iar de atunci circa 7 milioane de exmeplare au fost vândute în întreaga lume, dintre care 1,4 milioane doar în Europa. Noul Hyundai Tucson va fi produs la uzina Hyundai din Nošovice, Cehia, la fel ca ultimele două generații. Doar prima generație nu a fost produsă în Europa.

Noul Hyundai Tucson va avea prezentarea oficială pe 15 septembrie.