Home Modele noi Noul Mercedes GLC va debuta oficial pe data de 1 iunie

Noul Mercedes GLC va debuta oficial pe data de 1 iunie

de George Grosu
blank

Conform anunțului recent al conducerii Mercedes, noua generație Mercedes GLC va avea premiera pe data de 1 iunie. Cu această ocazie a fost dezvăluită inclusiv o fotografie tip teaser cu noul Mercedes GLC care va fi mai dinamic și mai tehnologizat ca niciodată.

După aproape doi ani de fotografii cu prototipuri camuflate surprinse în timpul testelor de anduranță, conducerea Mercedes a anunțat oficial lansarea noului SUV mediu GLC pe data de 1 iunie. Anunțul respectiv a fost însoțit și de prima fotografie de tip teaser care înfățișează noul Mercedes GLC.

Cunoscut sub codificarea internă X254, noul Mercedes GLC se bazează pe platforma tehnică MHA (Modular High Architecture) îmbunătățită și regăsită inclusiv pe predecesorul model. Aceasta, la rândul ei este strâns legată cu platforma MRA2 (Modular Rear Architecture) pe care a fost concepută noua generație Clasa C (W206).

Fotografia oficială prezentată de producătorul german dezvăluie unele detalii ale părții din spate al noului model. Aici se pot observa blocurile optice de dimensiuni mai reduse decât modelul anterior având o formă care amintesc de cele de la Clasa C și care sunt unite între ele cu ajutorul unui element orizontal de culoare negru lucios.

Noul GLC va crește ușor în dimensiuni, beneficiind de un ampatament majorat cu 1,5 centimetri  și o lungime extinsă cu 6 centimetri (4,72 metri). Creșterea în dimensiuni, aduce beneficii în privința spațiului interior precum și la capacitatea portbagajului care a ajuns la 600 litri (plus 50 litri). Mulțumită punții spate cu ajustare a unghiului de bracaj cu până la 4,5 grade, diametrul de bracaj ar putea avea o valoare de 10,8 metri.

La interior, designul planșei de bord al noului GLC se va baza pe cel de la noua Clasa C și va beneficia de cea mai recentă generație a sistemului de infotainment MBUX (probabil în aceeași configurație ca și Clasa C cu ecran vertical de 11,9 inci), instrumentar de bord complet digital precum și de upgrade-urile de la Clasa C în ceea ce privește sistemele de asistență.

În gama de motorizări a noului Mercedes GLC vor fi oferite versiuni mild hybrid și plug-in hybrid pe benzină precum și turbo diesel. Cele trei versiuni plug-in hybrid (două pe benzină – 300e și 400e și una turbo diesel 300 de) vor beneficia de o puterea de încărcare de 60 kW și o autonomie de peste 100 de kilometri în modul pur electric.

Puterile combinate ale sistemelor de propulsie ale noului Mercedes GLC, ar trebui să fie semnificativ mai mari decât generația precedentă și care s-ar putea situa undeva la aproximativ 330 -350 CP. Ulterior în gamă, vor fi introduse inclusiv versiunile sportive AMG 43 și 63 care ar putea fi echipate cu aceleași motoare “electrificate” cu 4 cilindri turbo de 2 litri ca și în cazul versiunilor AMG de la Clasa C.

Noul Mercedes GLC combină un design expresiv, sportiv cu un interior luxos. Pe lângă un spațiu variabil și sistemul de infotainment MBUX, noul GLC se caracterizează prin capacități off-road excelente mulțumită tracțiunii integrale 4MATIC și a programelor speciale de conducere. Versiunile plug-in hybrid oferă o autonomie pur electrică de peste 100 kilometri care permit practic utilizarea zilnică fără emisii.

Mercedes va dezvălui noul GLC în data de 1 iunie 2022, la ora 17:00. (CEST) pe platforma online Mercedes me media și pe alte canale. Premiera mondială digitală va fi disponibilă ulterior ca videoclip la cerere.

blank
Fotografie teaser cu noul Mercedes GLC
blank
Fotografie teaser cu noul Mercedes GLC
blank
Fotografie teaser cu noul Mercedes GLC

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?