Home Lifestyle Noul Porsche Panamera debutează la Transilvania Open

Noul Porsche Panamera debutează la Transilvania Open

de Răzvan Măgureanu
Porsche Panamera 2024

Noul Porsche Panamera este mașina oficială a turneului WTA250 de la Cluj-Napoca, fiind pentru a patra oară la rând când un model Porsche este mașina oficială la acest turneu, care a fost desemnat în 2023 cel mai bun turneu WTA250 din lume. 

Turneul de tenis Transilvania Open se desfășoară la Cluj în perioada 3-11 februarie, ocazie cu care Porsche  va expune în premieră europeană noul Porsche Panamera prezentat la finalul anului trecut. Lansarea oficială în România va avea loc în martie.

De asemenea, Porsche pune la dispoziția jucătoarelor o flotă de Porsche Taycan și câteva exemplare Panamera și Cayenne în versiune E-Hybrid. O parte din orașul Cluj-Napoca și BT Arena vor fi colorate în nuanțe de mov în cinstea noului Macan. Prezentat în premieră mondială acum câteva zile sub semnul nuanțelor Shades of Provence, noul Macan electric nu este prezent fizic la Cluj, dar silueta sa va putea fi admirată într-o activare care are loc în centrul orașului. Tot în centru, în fața hotelului Radisson Blu, care face parte din rețeaua de parteneri Porsche Charging Destination și unde sunt cazate jucătoarele, va fi expus un Porsche 911 Dakar – chiar mașina care a străbătut recent peste 8000 de km până la Levi în Finlanda și înapoi, în Dakar Ice Challenge, alături de Carmen și Mihai Zaman, membri ai Porsche Club România.

Meciurile se joacă indoor, pe suprafață hard, pe cele două terenuri de tenis special amenajate în BT Arena. În total, 32 de jucătoare se află pe tabloul principal al meciurilor de simplu, iar 16 echipe își dispută trofeul la dublu. Sunt puse în joc 280 de puncte WTA și premii în valoare de 267.082 de dolari. Tabloul de calificări, fază a competiției care s-a desfășurat în weekend-ul 3-4 februarie, a numărat 24 de jucătoare.

Pe tabloul principal se află jucătoarele Ana Bogdan (65 WTA), Jaqueline Cristian (81 WTA) Miriam Bulgaru (195 WTA, wildcard), Andreea Mitu (170 WTA, wildcard) și Anca Todoni (230 WTA, wildcard). Acestea își dispută punctele și trofeul cu jucătoare excelent cotate la nivel mondial, precum Karolína Plíšková (78 WTA), fost lider mondial în circuitul WTA, Tatjana Maria (49 WTA), Anna Blinkova (51 WTA), câștigătoarea din 2022 a marelui trofeu din Cluj, Tamara Korpatsch (77 WTA), câștigătoarea de anul trecut a turneului, sau Sara Errani (66 WTA), fost număr 1 mondial la dublu. Favorita numărul 1 a turneului și jucătoarea clasată cel mai bine în clasamentul WTA este olandeza Arantxa Rus (45 WTA).

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.