Home Știri Noul Renault Twingo, cu tracțiune spate

Noul Renault Twingo, cu tracțiune spate

de

Înaintea debutului din cadrul Salonului auto de la Genava, francezii au publicat pe internet o serie de imagini și informații cu noul Renault Twingo.

renault_twingo_front_white

Dezvoltat în paralel cu Smart ForFour, noul Renault Twingo păstrează o serie întreagă de detalii retro de la sportivul concept Twin’Run. La rândul său, acesta se pare că a preluat câteva idei, precum “umerii” scoși în evidență, consolele scurte sau geamurile laterale destul de drepte, de legendarul Renault 5. Oricum, noul Twingo nu pare rupt din peisaj, afișând un design al părții frontale care îi trădează clar apartenența la gama Renault. De asemenea, remarcăm și o trăsătură puternică de modernism dată de luminile de zi cu leduri. Partea din spate încearcă să îndepărteze confuzia cu Fiat 500 prin spoilerul care lasă impresia că intregrează un extractor de aer și hayonul confecționat, se pare, integral din sticlă.

Noul Renault Twingo dispune de patru uși, dar din considerente estetice ține ascunse mânerele portierelor spate. În plus, tot în ideea unei apariții simpatice, se oferă o gamă bogată de culori vii și atractive, iar cei care vor să își personalieze mașina pot apela la o serie întreagă de stickere. Din ofertă nu lipsește nici un pavilion textil escamotabil, iar geamurile spate sunt batante.

Renault Kwid Concept anunță un mini SUV de la Renault

Cum se specula și în trecut, trancținea se va face prin intermediul punții spate, inclusiv motorul fiind montat aici. Pe lângă faptul că va asigura mai mult loc pentru pasageri, după cum afirmă oficialii Renault,  această configurație constructivă va avea beneficii reale și în plan dinamic. Deocamdată, nu au fost făcute publice date referitoare la motoare, dar ne asteptăm ca TCe-ul de 900 cmc, cu trei cilindri, regăsit și la Clio, să fie una dintre opțiuni.

Articole similare

Comentarii închise.