Home Știri Nu ratați mini Muzeul Porsche din Piața Constituției

Nu ratați mini Muzeul Porsche din Piața Constituției

de Dan Damian

Aveți încă trei zile la dispoziție pentru a vizita mini muzeul Porsche din București (Piața Constituției), pentru vedea o parte a istoriei acestei mărci.

În 2023, Porsche aniversează 75 de ani de existență, astfel că producătorul german organizează diferite evenimente în întreaga lume pentru a marca această bornă. Evident, și în România. Țara noastră are chiar privilegiul de a iniția unul dintre ele. Este vorba despre Porsche Heritage Truck, un camion special, care se transformă într-un mini muzeu și pe care îl puteți vedea în piața Constituției din București panică vineri, 5 aprilie. Apoi va pleca în alte colțuri ale lumii.

Noi l-am vizitat weekendul trecut și am descoperit unele momente cheie din istoria Porsche, reprezentate foarte sugestiv. De exemplu, puteți vedea primul permis de conducere al lui Ferry Porsche (în original!), dar și “certificatul de naștere” (un fel de carte de identitate din 1948) al primului model Porsche (356). Asta pe lângă motorul V6 biturbo TAG-Porsche produs de marca germană pentru echipa de Formula 1 McLaren, cu care britanicii au concurat din 1983 până în 1987 și cu care au obținut 3 titluri mondiale la piloți (unul cu Nikki Lauda și două cu Alain Prost).

Sau poate vă interesează o mostră de eFuel, produs în Chile, care va menține probabil motoarele termice pe anumite modele ale constructorului german și după anul 2035. Sau diverse momente din istoria motorsportului, unde marca din Stuttgart a excelat și excelează. Plus diverse machete la scară mare ale celor mai emblematice modele ale constructorului german, alături de unele mostre de tapițerii ecologice, pe care le puteți atinge, iar apoi încercați să vă dați seama din ce sunt produce, înainte ca un sistem electronic să vă dea indicații precise. De asemenea, în mărime naturală și funcționale, vă așteaptă aproape toată gama Porsche actuală.

Porsche Heritage Truck merită vizitat și pentru faptul că include diverse articole provenite din Muzeul Porsche, dar și elemente din colecții private, expuse în premieră la București.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.