Home Modele noi Oficial: Fiat Grande Panda cu versiuni hibride și electrice

Oficial: Fiat Grande Panda cu versiuni hibride și electrice

de Răzvan Măgureanu
Fiat Grande Panda

Cu ocazia aniversării a 125 de ani, Fiat a prezentat a patra generație Fiat Panda, care va fi vândută la nivel global.  Se numește Fiat Grande Panda,  va avea propulsie hibridă și electrică și în primă fază va fi disponibilă în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. 

Panda este un vehicul de cult pentru Fiat. Micuțul italian a avut numai trei generații în 44 de ani iar la a patra generație se va transforma dintr-un model de clasă mini într-unul de clasă mică.

După ce primele trei generații au fost modele de clasă mini, cea de-a treia generație măsurând numai 3,65 metri în lungime, noul Fiat Grande Panda are 3,99 metri concurând acum în clasa mică contra lui Renault Clio, Dacia Sandero, Mazda 2 sau Toyota Yaris.

Fiat Grande Panda este construit pe noua platformă de buget STLA Smart, utilizată și la Citroen C3/e-C3 și într-o versiune alungită și la noul Citroen C3 Aircross. Această platformă va fi utilizată în viitor pentru încă patru modele din grupul Stellantis.  Platforma STLA Smart este o arhitectură multi-propulsie care poate suporta atât propulsie electrică cât și hibridă. Prin platforma de buget STLA Smart, Stellantis vrea să facă viața grea noilor mașini electrice chinezești care vin în Europa.

Fiat Grande Panda este desenat în centrul de design Centro Stile din Torino și se remarcă prin linille simple și curate și prin interiorul bine organizat care oferă spațiu pentru cinci persoane. Partea frontală se remarcă prin grila superioară de culoare negru lucios care înglobează farurile cu aspect pixelat. Luminile de zi se transformă în semnalizatoare și iluminează unele dintre cuburile care apar ca pixeli orizontali aranjați într-un model de tablă de șah.

Din lateral, Fiat Grande Panda ne aduce aminte de prima generație Panda cu formele sale simple și pătrățoase care favorizează un interior spațios. În aminitirea lui Panda 4×4, literele Panda sunt imprimate în relief pe uși.
Spatele este robust cu un montant spate destul de lat și inscripția Fiat imprimată în caroserie în partea stângă. Modelul de prezentare rulează pe jante de 17 inchi cu design în X.

Fiat Grande PandaFiat Grande PandaFiat Grande Panda

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.