Home Știri Oficial: Interiorul noului Peugeot 3008 cu panoramic i-Cockpit

Oficial: Interiorul noului Peugeot 3008 cu panoramic i-Cockpit

de Dan Damian
Peugeot 3008 - Panoramic i-Cockpit

Noul Peugeot 3008, care va debuta în luna septembrie a acestui an, introduce noua planșă de bord i-Cockpit panoramică, cu display de 21 inchi.

Au trecut deja 10 ani de când Peugeot mizează pe conceptul i-Cockpit pentru interioarele diferitor modele, timp în care s-au vândut peste 10 milioane de exemplare echipate cu acest sistem. Acum, însă, Peugeot trece la un alt nivel, inspirat de mai mulți constructori care au ales display-uri mari și foarte mari pentru planșă de bord. A doua generație a SUV-ului 3008 (a treia dacă luăm în calcul și monovolumul produs între 2008 și 2016) va fi primul model al constructorului francez care va fi echipat cu o nouă generație i-Cockpit panoramică. Aceasta se concentrează în jurul unui display curbat, flotant, amplasat deasupra planșei de bord. Diagonala este de 21 inchi (53,3 cm), iar structura este împărțită în două secțiuni: în dreptul șoferului este tabloul de bord, iar în partea centrală tot ceea ce ține de multimedia și ajustarea climatizării.

Peugeot 3008 - Panoramic i-Cockpit

Peugeot a vrut să sublinieze montarea stil floating a acestui display cu lumină ambientală la baza acestuia. Dar poziționarea și dimensiunile ecranului (care renunță la efectul 3D din prezent, bazat pe layere) nu este singura noutate. Sub acest display și deasupra consolei centrale găsim ceea ce Peugeot numește i-Toggles, adică un mic display care conține butoane cu touch ce pot fi customizate și care asigură accesul rapid la 10 funcții stabilite de către șofer, fie că este vorba de navigație, radio, climatizare, etc. Amploarea i-Toggles în acest loc a presupus mutarea comenzilor transmisiei, care au tot poziționate pe planșa de bord, chiar lângă butonul de pornire a motorului.

Peugeot 3008 - Panoramic i-Cockpit

Volanul este la fel de mic, are o parte centrală mult ieșită în relief, iar comenzile sale sunt acum cu touch haptic. Adică suprafețele simt degetul șoferului, dar comanda nu este preluată decât la apăsare, pentru a evita acționarea accidentală.

Noul Peugeot 3008 va fi prezentat în luna septembrie, iar SUV-ul francez va miza tot pe motoare termice, însă va avea, în premieră, și o versiune electrică a cărei baterie ar trebui să asigure autonomie de până la 700 km.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.