Home Știri Opel Corsa a câștigat premiul „Best New Design 2023”

Opel Corsa a câștigat premiul „Best New Design 2023”

de Vlad Micu

Deja câștigător detașat în calitate de cel mai bine vândut autovehicul de mici dimensiuni în Germania și Marea Britanie pentru 2021 și 2022, Opel Corsa și-a adăugat încă un titlu la colecție. De data aceasta, acest lucru se datorează noului său design atrăgător, care se evidențiază prin habitaclul complet digital și prin partea frontală a mărcii, Opel Vizor.

 

Noul Opel Corsa a fost votat “Best New Design 2023” de peste 14.500 de cititori pasionați ai revistei auto motor și sport din Germania, conform unui sondaj recent. Cu un procent solid de 53,7 la sută din voturi în această clasă, acest model Corsa s-a dovedit a fi un adevărat bestseller al brandului.

 

În cadrul ceremoniei de decernare a premiilor de la Stuttgart, șeful departamentului de comunicare al Opel, Harald Hamprecht, a declarat următoarele când i-a fost înmânată această distincție: “Noul Opel Corsa combină plăcerea de a conduce și caracterul practic cu un exterior îndrăzneț și simplu, care evocă emoții. În plus, există deja o versiune complet electrică.”

 

Fără îndoială un model interesant, noul Opel Corsa a fost prezentat în premieră la salonul IAA Mobility din München, cu puțin timp în urmă. Modelul Corsa Electric vine în două versiuni. Cea de bază are 100 kW (136 CP) și promite o autonomie de până la 354 de kilometri, dar mai nou vine și cu 115 kW (156 CP) și o autonomie extinsă de până la 402 kilometri WLTP.

 

Corsa are acum un aspect mai agresiv și mai modern, datorită îmbunătățirii aspectului său exterior. Partea frontală a tuturor vehicule Opel este împodobită cu Opel Vizor, o caracteristică de marcă înregistrată care combină farurile cu LED-uri, grila și emblema Opel Blitz într-o singură piesă, atrăgătoare din punct de vedere vizual. Montantul C “tăiat” sporește frumusețea vehiculului din lateral, dând impresia că plafonul plutește peste el. În partea din spate, numele Corsa iese în evidență pe mijlocul hayonului. Interiorul lui Corsa este și el schimbat, cu un cockpit complet digital – o caracteristică opțională – care reprezintă un pas important în tehnologizarea și estetica vehiculului.

 

Este evident că această combinație dintre tehnologia de ultimă generație și designul modern al lui Opel Corsa a reușit să se impună în rândul cititorilor auto motor und sport, care au votat online pentru modelele lor preferate în ultimii optsprezece ani. Corsa a învins alte 105 automobile din 11 clase care au fost eligibile pentru concurs.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.