Constructorul german a prezentat noul Opel Crossland facelift, care preia partea frontală a fratelui mai mare, Mokka, renunță la particula “X” și primește un upgrade la nivelul motorului diesel, plus alte câteva noi sisteme.
La trei ani după lansarea SUV-ului de clasă mică Crossland X, constructorul german vine cu un facelift consisten. Modelul se numește acum Opel Crossland, fără “X” și afișează o parte frontală complet modificată, conform noii linii de design a mărcii, inaugurată de curând de Opel Mokka. Astfel, Opel Crossland facelift implementează Opel Vizor, grila specifică a mărcii, care include grila radiatorului și farurile într-un mod organic. Opel Vizor va fi o caracteristică a tuturor modelelor Opel lansate în următorii ani.
Scuturile de protecție din față și spate (argintii în cazul versiunii de echipare Ultimate) sunt și ele o noutate, la fel ca și proiectoarele de ceață cu LED. Au fost introduse bandouri cromate pe portiere, dar și o nouă gamă de jante de 16 și 17 inch. Opel Crossland facelift introduce și un nou nivel de echipare, GS Line+, care include jante negre din aliaj, de 17 inch, plafon negru, scaune ergonomice certificate AGR pentru șofer și pasager, faruri adaptive, cu LED, lumini spate LED și bare pe plafon.
În partea din spate, luminile cu tentă închisă accentuează designul tipic Opel în formă de aripi al luminilor, iar suprafața neagră, lucioasă a hayonului (disponibilă doar în combinație cu plafonul negru) face noul Crossland facelift să pară mai lat și mai robust.
Inginerii Opel din Rüsselsheim au operat modificări la suspensia față, care a primit arcuri și amortizoare noi. Un nou arbore intermediar al coloanei de direcție îmbunătățește precizia direcției și centrarea volanului.
IntelliGrip: un nou sistem pentru tracțiune mai bună
Opel Crossland facelift primește și sistemul IntelliGrip, al cărui scop este de a oferi tracțiune adaptată mai multor condiții de aderență. Acesta are cinci moduri de lucru:
- Normal: acest mod este activat imediat după pornirea modelului Crossland. Tracțiunea și sistemul ESP sunt adaptate pentru condiții de conducere normale în oraș, pe autostradă sau în zone rurale.
- Zăpadă: special pentru iarnă, asigură tracțiune mai bună pe carosabil acoperit cu polei sau cu zăpadă, la viteze de până la 50 km/h. Controlul tracțiunii adaptează patinarea roților din față, reducând viteza roții care patinează și transferând cuplul către cealaltă roată față.
- Noroi: acest mod permite o patinare mai mare a roților. Această patinare intenționată a roții cu cea mai mică tracțiune permite îndepărtarea noroiului de pe pneu, putând fi restabilită tracțiunea. În acest timp, mare parte a cuplului este distribuită către roata cu cea mai bună aderență. Acest mod este activ la viteze de până la 80 km/h.
- Nisip: permite o patinare redusă, simultană a ambelor roți conduse din față, asigurând înaintarea autovehiculului.
- ESP oprit: acest mod dezactivează sistemul ESP și tracțiunea la viteze de până la 50 km/h. Din motive de siguranță, IntelliGrip revine automat la modul “Normal” la viteze mai mari de 50 km/h.
Gama de motorizări rămâne în mare parte aceeași. Avem motorul de 1,2 litri, în 3 cilindri, care produce 83 CP, în versiune aspirată (cutie manuală cu 5 trepte), 110 CP (turbo, cutie manual, cu 6 trepte) sau 130 CP (turbo, cutie manuală cu 6 trepte sau automată cu 6 trepte).
Diesel-ul de 1,5 litri renunță la versiunea de 102 CP și este oferit acum în versiuni de 110 CP (cutie manuală cu 6 trepte) sau de 120 CP (cutie automată, cu 6 trepte).
Opel Crossland facelift va putea fi comandat în curând și va ajunge la dealeri la începutul anului viitor.