Home Știri Pascal Candau, noul director al Renault Technologie Roumanie

Pascal Candau, noul director al Renault Technologie Roumanie

de

De la începutul lunii aprilie a acestui an, centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie (RTR) are un nou director general.

Pascal Candau

Pascal Candau

Pascal Candau îl înlocuieşte pe Sorin Buşe, care a deţinut această funcţie din 2010 până în prezent şi va prelua alte misiuni în cadrul grupului.

„Mă bucur să revin la RTR, de această dată în calitate de director general. De la plecarea mea din România, acum 2 ani, am rămas conectat la activitatea RTR prin funcția de inginer-șef pe gama Entry. Voi continua, alături de cei peste 2100 de angajaţi ai RTR de la Bucureşti, Titu şi Mioveni, să contribui la performanţa ingineriei ca parte importantă din ansamblul activităţilor pe care Renault le desfăşoară în România.

RTR este recunoscut ca fiind centrul de referinţă pentru gama Entry la nivelului Grupului Renault în ceea ce priveşte proiectarea şi validarea noilor vehicule dezvoltate pe platforma Logan, adaptarea lor pentru pieţele mondiale şi coordonarea proiectelor de viaţă serie, atât pe parte mecanică, cât şi ca vehicul.

Contez foarte mult pe experiența dobândită deja de angajații RTR și în mod special pe competenţa recunoscută a inginerilor noștri pentru a ne atinge obiectivele“, a declarat Pascal Candau,director RTR.

Pascal Candau (53 ani) a absolvit Ecole Nationale Supérieure d’Art et Métiers, în Franţa. Şi-a început cariera la Renault în 1987, în cadrul Biroului de calcul al direcţiei de studii, ca inginer suport software. În 1991 se alătură ingineriei, fiind şef Serviciu proiectare numerică în Direcţia dezvoltare șasiu, iar în 1999, devine asistent al preşedintelui director general al Grupului Renault. Începând din 2001, este şef al Departamentului logistic la Centrul de realizări prototipuri, iar din 2008, devine director al acestei entităţi. În 2012, vine în România ca director adjunct al RTR, responsabil pentru Direcţia inginerie vehicul. Din 2013, este inginer-şef pentru segmentul Entry, la Technocentre, în Franţa. Începând cu aprilie 2015, Pascal Candau e director al RTR.

 

Articole similare