Home Știri Peste munți și văi… la off-road exclusivist

Peste munți și văi… la off-road exclusivist

de Aurel Niculescu

Schiorul alpin Jon Olsson a devenit deja un nume cunoscut pasionaților de automobile, mai ales cei interesați de sectorul aftermarket – iar odată cu sosirea iernii este clar pentru sportivul devenit și personalitate marcantă în social media că este timpul pentru un nou proiect.

Ideile năstrușnice anterioare ale lui Olsson au dat naștere unor monștri precum Audi-ul RS6 DTM de 950 CP sau Lamborghini-ul Huracan îmbrăcat în camuflaj iernatic și capabil să ducă repede la marginea pistei tot ce conține „rooftop box-ul” integrat datorită propulsorului supraalimentat de peste 800 CP. Acum el a decis că este cazul să nu mai chinuie automobile de familie (!) sau supercar-uri cu pasiunile sale extreme – apelând la un model creat pentru aventuri, anume Mercedes G500. Să nu credeți însă că vechile metehne au fost abandonate – vorba lui Jon, „pare un adevărat monster truck”… deoarece el a apelat la ediția limitată G500 4×42, devenit acum Lord Hans, după fratele schiorului care aparent iubește și mai abitir ieșirile în sălbăticia naturii.

Odinioară un G500 4×4² „normal”, între timp Lord Hans s-a transformat într-o bestie off-road cu ajutorul celor de la Absolute Motors, responsabili pentru cei 800 CP de sub capotă. Desigur, G-ul are parte și de o suspensie modificată, noi pneuri speciale, o nuanță de caroserie neagră cu elemente din fibră de carbon „naked”, precum și un pachet extins de protecție și iluminare – a se citi multe becuri și bare tubulare sau chiar fire de oțel.

Dacă Lord Hans sună prea teuton, atunci poate ați dori un cadou de la cei dragi cu aromă britanică și cetățenie americană. Deoarece Crăciunul se apropie, cei „bogați și faimoși” ar putea avea parte de un E.C.D. Ultimate Platinum Card de la East Coast Defender, în valoare de nu mai puțin de 200.000 de dolari. El sosește în doar 50 de exemplare, cu banii de pe el utilizați drept „credit” pentru crearea propriului Land Rover Defender de vis – compania specializată deja de ceva ani în astfel de proiecte oferind posibilitatea clientului de a lucra direct cu echipa de design la sediul central din Kissimmee, Florida, ori în cadrul Centrului de Design din Malibu, California. Desigur, dacă imaginația proprie nu este suficientă, ați putea alege dintre proiectele anterioare ale companiei – spre exemplu Project Viper, ce combină iconicul Defender cu un legendar motor american – LS3 V8 de 430 CP.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.