Home Știri Piața de leasing operațional depășește 50.000 de unități

Piața de leasing operațional depășește 50.000 de unități

de

Piața de leasing operațional a depăşit nivelul de 50.000 de unități în administrare la finalul primului trimestru din 2015, realizând o creştere de 16% față de primul trimestru 2014.

Leasing-operational

 

Totodată, în perioada ianuarie-martie, au fost înmatriculate peste 2.500 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 15% din totalul înmatriculărilor noi, ceea ce reprezintă o creştere cu 8,5% față de aceeaşi perioadă a anului trecut. Tendința de creştere anticipată de specialişti, atât pentru industria auto, cât şi pentru serviciile de management de flote se confirmă. Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi Fleet Management Services.

„Suntem încă pe o piață tânără, dar cu un potențial considerabil. Am atins deja jumătate din maximul prognozat de 100.000 de autovehicule dar încrederea clienților în avantajele externalizării managementului flotei ne poate ajuta să extindem piața. Stabilitatea economică şi politică, precum şi creşterea afacerilor clienților sunt condiții necesare (dar nu suficiente) pentru a atinge nivelurile estimate.“ a declarat Bogdan Apahidean, Preşedinte ASLO.

Membrii asociației (cel mai nou fiind New Kopel), reprezintă 98% din total piață. În structura portofoliului (la nivel de asociație) domină în continuare serviciile complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 70%, urmate de management de flote 21%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare. Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de întreținere și reparații, asigurări (RCA și CASCO), asistență rutieră și mașină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat.

Începând cu 21 aprilie 2015, noul consiliu director al ASLO este format din:  Bogdan Apahidean,  director general LeasePlan România – preşedinte, Dan Boiangiu, director general Arval Service Lease România – vicepreşedinte şi Radu Manea, administrator Porsche Mobility – vicepreşedinte.

Articole similare