Home Auto util Pneurile Hankook, preferate de către producătorii de automobile premium

Pneurile Hankook, preferate de către producătorii de automobile premium

de

Fabricantul coreean de pneuri Hankook se află într-o puternică ofensivă pe piața europeană a automobilelor premium, produsele sale fiind prezente ca echipare de origine (OEM) și pe noi modele ale  producătorilor Audi, BMW, Mercedes, Mini și VW.
IMAG0863

2013 a reprezentat pentru Hankook un an extrem de important, coreenii deschizând a opta fabrică de pneuri în SUA, după cele prezente deja în Coreea, Japonia, China și Europa. În plus, prin divizia sa specializată Hankook Competition, au devenit unici furnizori de pneuri pentru Campionatul German de Turisme, DTM. Această colaborare le-a deschis calea către marii producători germani de automobile premium și astfel, din toamna anului trecut, o serie de noi produse Hankook au devenit echipamente de origine pentru noi modele Audi, BMW, Mercedes, Mini și VW.

Cele mai bune anvelope de iarnă. Topul ADAC

Noua gamă de pneuri din seria Ultra High Performance – Hankook Ventus Prime 2 –  reprezintă echiparea de origine pentru noul Mercedes Benz S-Class, la dimensiunea 245/55 R 17 102 W. De asemenea, Ventus S1 evo2, produs în fabrica europeană din Ungaria, echipează modelul cel mai eficient din gama E-Class, respectiv E 220 BlueTEC BlueEFFICIENCY Edition, la dimensiunea 225/50 R17.20140204_Hankook for new MB-E-Class_Ventus S1 evo2

Hankook a devenit și furnizor al echipării de origine pentru BMW, cu pneurile Ventus S1 evo2 din gama Ultra High Performance pentru Seria 5. Cu dimensiunea 225/55R17W, acestea se vor regăsi pe BMW 520i, 528i, 530i, 535i și 520d.

Cele mai bune anvelope de iarnă conform testelor ams

De asemenea, Hankook își extinde portofoliul și în segmentul SUV, modelul Ventus S1 evo2 regăsindu-se încă de la lansare pe noul BMW X5, după ce a apărut inițial pe modele Mini, BMW Seriile 1, 3 și 5. Acest tip de pneu a fost special adaptat cerințelor din segmentul SUV-urilor sportive de lux și va fi disponibil și ca pneu after market încă din primăvara acestui an, cu dimensiunile cuprinse între 17 și 22 de inchi, respectiv cu o lățime a benzii de rulare între 225 și 315 mm.

Implicarea în diverse ramuri din motorsport, atât în raliuri, cât și în DTM, nu este deloc întâmplătoare, Hankook prezentând și o nouă gamă de pneuri de performanță pentru automobile sport. Cu un design elegant și un profil optimizat aerodinamic, noile pneuri din gama Ventus V12 evo2 combină stilul sportiv cu performanța și grija față de mediu, precum și rezistența redusă la rulare, și zgomot. Noul pneu Ventus V12 evo2 va fi disponibil în 25 de dimensiuni, respectiv între 16 și 19 inchi.

 

Articole similare