Home Motorsport Porsche Taycan este noul safety car din Formula E

Porsche Taycan este noul safety car din Formula E

de George Grosu
blank

Odată cu deschiderea sezonului Campionatului Mondial de Formula E ABB FIA de la Diriyah din Arabia Saudită, va debuta și noul automobil de tip safety car Porsche Taycan Turbo S.

Taycan, primul model complet electric realizat de constructorul german Porsche, este noul automobil de tip safety car din seria inovatoare de curse electrice din acest sezon. Vehiculul își va sărbători debutul pe circuitul de curse în runda de deschidere a sezonului de Formula E pe 28/29 ianuarie în Diriyah, Arabia Saudită. Ca orice model Porsche modern, recunoscut pentru calitățile sale de conducere excelente, acest Taycan Turbo S care beneficiază în acest caz de un look distinctiv, va putea prelua rapid conducere oricărei curse din Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA odată cu ieșirea sa din pit-lane pe pista de curse.

Conceput pentru a fi chiar mai mult decât un simplu automobil de tip safety car pentru Formula E, Porsche-ul Taycan Turbo S beneficiază de o vopsea specială multicoloră care reprezintă culorile tuturor celor unsprezece echipe care concurează în Campionatul Mondial de Formula E, precum și culorile FIA ​​și Formula E. Acest detaliu simbolizează practic angajamentul tuturor celor implicați în Formula E și totodată interesul comun către viitorul curselor cu motoare complet electrice. În același timp, oferă o expresie vizuală a valorilor sociale precum diversitatea și comunitatea. Numărul 22 reprezintă recunoașterea performanței celor 22 de piloți care concurează în acest sezon de Formula E.

„Suntem mândri că Formula E a încredințat unui Porsche această sarcină – una care este importantă pentru siguranța piloților săi. Cu Taycan Turbo S ca mașină safety car oficială, aducem o contribuție importantă la siguranța circuitelor și, de asemenea, subliniem importanța Formulei E pentru Porsche Motorsport. Designul distinctiv ilustrează angajamentul nostru față de viitorul de succes al acestei serii de curse inovatoare. Deși suntem rivali pe pistă, răspândim acest mesaj în lume împreună. În plus, sperăm că acest lucru ne va permite să atragem un public țintă mai tânăr, care nu sunt încă fani ai sporturilor cu motor.”, a ținut să menționeze Thomas Laudenbach, vicepreședinte Porsche Motorsport.

Cu această ocazie, Jamie Reigle, CEO al Formulei E a declarat: „Formula E este încântată că Porsche Taycan Turbo S va servi ca mașină de tip safety car a campionatului din sezonul cu numărul 8. Porsche Taycan Turbo S este punctul culminant al vehiculelor electrificate de înaltă performanță și va lumina practic Formula E pe circuitele de curse din orașele din întreaga lume. La proiectarea mașini de tip safety car pentru Formula E, Porsche a regândit practic funcția critică de siguranță pe pistă pentru a fi un simbol puternic al angajamentului campionatului față de un viitor electrificat și al unității concurenților din Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA.”

Datorită manevrabilității și siguranței sale, precum și puterii sale de până la 560 kW (761 CP), Taycan Turbo S cu ale sale performanțe de top este alegerea ideală în rolul de mașină safety car în singurul campionat mondial de automobilism cu motor complet electric în cursele din centrele orașelor emblematice ale lumii, precum: Londra, Mexico City, New York City, Berlin, Monaco și Seul. Cu Launch Control-ul instalat, modelul emblematic Taycan, poate accelera de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde și atinge o viteză maximă de 260 km/h.

Transformarea Porsche-ului Taycan Turbo S într-o mașină de tip safety car, a necesitat instalarea unui roll-bar special elaborat, a scaunelor de competiție cu centuri de siguranță în șase puncte, precum și cablaje pentru iluminarea mașinii de siguranță și a sistemului Marelli Logger. În barele de protecție au fost de asemenea integrate lumini intermitente. Cockpit-ul în care se va poziționa Bruno Correia din Portugalia, cunoscutul pilot a mașinii de tip safety car din FIA Formula E, a fost, de asemenea, echipat cu un stingător de incendiu și un sistem de comunicare de înaltă tehnologie. Ca rezultat, vehiculul de siguranță îndeplinește toate cerințele pentru service într-o serie extrem de competitivă, cum ar fi Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA.

Foto: Porsche

blank
Porsche Taycan Turbo S Safety Car
blank
Porsche Taycan Turbo S Safety Car
blank
Porsche Taycan Turbo S Safety Car
blank
Porsche Taycan Turbo S Safety Car
blank
Porsche Taycan Turbo S Safety Car
blank
Porsche Taycan Turbo S Safety Car
blank
Volan
blank
Display multifuncțional
blank
Comutatoare pentru semnalele luminoase

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?