Home Știri Porsche Vision 357 – Omagiu adus primului model Porsche

Porsche Vision 357 – Omagiu adus primului model Porsche

de Dan Damian
Porsche Vision 357

Porsche Vision 357 este conceptul care marchează aniversarea a 75 de ani de la primul model creat sub marca Porsche.

Pe 8 iunie 1948, Porsche venea cu primul model produs sub marca proprie: Porsche 356 No.1 Roadster. Practic, atunci a fost ziua de naștere a acestei mărci. La 75 de ani distanță, Porsche omagiază această bornă cu un concept care păstrează liniile primului model Porsche.

Porsche Vision 357, care omagiază nu doar primul model Porsche, ci și ambiția lui Ferry Porsche de a construi o mașină sport, interpretează modern liniile modelului 356, mai ales la nivelul părții posterioare. Un lucru normal pentru marca germană, care ține foarte mult la liniile inițiale, cel puțin la nivelul gamei 911. Vision 357 evocă liniile lui 356 și se prezintă cu un parbriz destul de abrupt, încadrat solid de montanții frontali. Modelul inițial 356 avea parbrizul din două părți, cu o linie metalică verticală pe mijloc, dar conceptul evocă linia evoluției acestui prim model Porsche și se prezinte cu parbriz dintr-o singură bucată. Jantele de 20 inchi, realizate din magneziu, au capace din fibră de carbon care evocă frânele cu tamburi ale modelului 356.

Porsche Vision 357

Constructorul German nu insistă pe interior, poate și pentru că este puțin probabil ca 357 Vision să se transforme vreodată într-un model de serie. În schimb, partea tehnică este cât se poate de actuală. Porsche 357 Vision este construit pe platforma modelului 718 Cayman în versiunea GT4. Așa că are un motor cu 6 cilindri, boxer, care, dintr-o cilindree de 4 litri, livrează 500 CP/8.400 rpm și 450 Nm/6.750 rpm. Turațiile de putere maximă și cuplu arată clar că supraalimentarea nu este prezentă, o altă trimitere la motoarele aspirate din trecut. Porsche spune că propulsorul este conceput pentru a putea funcționa și cu combustibil ecologic.

Porsche Vision 357

Modelul Porsche 356 inițial avea un motor de doar 40 CP, amplasat în spate, nu central, iar caroseria era produsă din aluminiu. Aproximativ 78.000 de exemplare Porsche 356 au fost produse până în 1965.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.