Știri

Precept va deveni… Polestar 3 SUV (video)

Precept va deveni... Polestar 3 SUV (video)

Conceptul Precept s-ar putea metamorfoza direct în viitorul SUV Polestar 3, conform șefului de design Maximilian Missoni. Dacia și Ford anunță prelungirea deciziei de suspendare a producției datorită pandemiei de coronavirus.

Constructorul suedez cu rădăcini chineze intenționa să prezinte conceptul Precept la Salonul Auto de la Geneva. Anularea acestuia a dus la prezentarea online, iar compania oferă și informații despre viitorul strategic al gamei de modele. Conform șefului de design, „Precept a fost gândit ca un manifest care arată noul limbaj de design al mărcii dar în același timp face introducerea pentru modelul Polestar 3.” Totuși, Precept este un sedan, în timp ce Polestar 3 va fi primul crossover al brandului electrificat.

Precept va deveni... Polestar 3 SUV (video)

Evident, Missoni a explicat că Polestar 3 nu va prelua trăsăturile dimensionale ale conceptului Precept. În schimb, va împrumuta anumite caracteristici de bază – cum ar fi noua zonă frontală inteligentă ce ascunde o serie de senzori și camere în spatele unui panou transparent. Ne putem aștepta și ca noile lumini stil „ciocanul lui Thor” să ajungă de pe Precept pe Polestar 3, alături de bara LED care formează stopurile. La fel se va întâmpla și în cazul interiorului – Precept a prezentat în premieră noul sistem de infotainment bazat pe software Google Android.

Precept va deveni... Polestar 3 SUV (video)

Cei doi producători locali – Groupe Renault România (Dacia) și Ford România – au anunțat continuarea suspendării temporare a producției la uzinele de la Mioveni și Craiova. Momentan Dacia nu a înaintat și o dată estimativă a reluării producției, însă a menționat faptul că „în vederea reluării acesteia, compania acționează pentru a aplica măsuri corespunzătoare, care să asigure angajaților protecție în desfășurarea activității.” Ford Europa a decis suspendarea temporară a producției fabricilor de pe întreg continentul european până cel puțin pe data de 4 mai. Pe plan local, „majoritatea angajaților Ford Craiova vor rămâne în șomaj tehnic până pe 30 aprilie,” conform Ford România.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE