Home Știri Primul Hyundai ix35 cu hidrogen a ieșit pe poarta fabricii

Primul Hyundai ix35 cu hidrogen a ieșit pe poarta fabricii

de

Hyundai marchează o premieră importantă în istoria sa, odată cu intrarea în producție a lui ix35 Fuel Cell.

ix35 Fuel Cell (1)

Pe poarta fabricii din Ulsan a ieșit primul SUV ix35 Fuel Cell, Hyundai devenind astfel întâiul producător auto care demarează producția de serie a modelelor cu zero emisii, alimentate cu hidrogen și destinate clienților de flote. „Cu ajutorul lui ix35 Fuel Cell, Hyundai stabilește o rută nouă către viitorul emisiilor zero“, a declarat în cadrul evenimentului Eok Jo Kim, vicepreședinte Hyundai Motor. „ix35 Fuel Cell este cel mai prietenos vehicul cu mediul înconjurător și, totodată, demonstrează că tehnologia pe bază de celule de hidrogen nu mai reprezintă o imposibilitate pentru condusul cotidian“, a adăugat oficialul Hyundai.

Alternative hibride

 

Mașina ce a ieșit pe poarta fabricii este una dintre cele 17 destinate clienților de flote din Copenhaga, Danemarca și Skåne, Suedia. Municipalitatea din Copenhaga dorește eliminarea completă a emisiilor de carbon până în 2025 și cele 15 unități primite de la Hyundai vor contribui la acest deziderat. Celelalte două mașini vor ajunge în Suedia.

Constructorul coreean Hyundai are în plan producția a 1000 de vehicule ix35 Fuel Cell până în 2015, pentru clienții de flote din sectoarele public și privat. Livrările  demarează în Europa, unde Uniunea Europeană a stabilit o hartă privind dezvoltarea stațiilor de alimentare cu hidrogen.

ix35 Fuel Cell

În cazul lui ix35 Fuel Cell, pila de combustie transformă hidrogenul în electricitate care pune în funcțiune motorul vehiculului. Singurul tip de emisie generat de ix35 Fuel Cell este apa. Hyundai ix35 Fuel Cell oferă performanțe similare variantei pe benzină.

Articole similare

Comentarii închise.