Home Știri Producţia Mazda6 a atins 3 milioane de unităţi

Producţia Mazda6 a atins 3 milioane de unităţi

de

Mazda Motor Corporation a anunţat că producţia globală  de automobile Mazda6 a ajuns la 3 milioane de unităţi la sfârşitul lunii noiembrie 2014.

Mazda6

Mazda6

Acest reper a fost atins în aproximativ 12 ani şi 9 luni de la producţia primei generaţii Mazda6, începută în februarie 2002, la uzina Hofu, numărul 2, din Yamaguchi, Japonia. Este a doua cea mai scurtă perioadă în care un model Mazda a ajuns la o producţie de 3 milioane de unităţi, după Mazda3.

Mazda dezvoltă componente din bioplastic

Încă de la prima generaţie, Mazda6 a rămas fidelă scopului său original, acela de a îmbina calitățile dinamice cu cele privind confortul. Modelul este, în prezent, produs la uzina Hofu din Japonia.

Ce-a de-a treia şi cea mai recentă, generaţie Mazda6 a fost complet reproiectată în 2012. A adoptat întreaga gamă de tehnologii SKYACTIV, tema de design KODO – Soul of Motion şi a devenit cel de-al doilea model care se alătură noii generaţii de autoturisme Mazda. Noua versiune a fost apreciată în întreaga lume. A obţinut peste 40 de premii diferite la nivel global, a fost numită Maşina Anului 2014 în Japonia de către RJC (Automotive Researchers’ and Journalists’ Conference) şi a fost nominalizată în finala 2013 World Car Design of the Year.

Articole similare

Comentarii închise.