Home Motorsport Sezonul Junior NRA începe în forță

Sezonul Junior NRA începe în forță

de

Pentru echipa Junior NRA, compusă din Simone Tempestini și Florin Tincescu, sezonul 2015 începe în Austria, cu Jännerrallye, prima etapă din Campionatul European de Raliuri.

Echipa Junior NRA

Echipa Junior NRA

După ce a fost prima echipă din România care a reușit să câștige titlul pe echipe în Campionatul European de Raliuri (ERC Production Cup), Napoca Rally Academy s-a înscris ca echipă cu cei doi juniori – Simone Tempestini și Florin Tincescu – în ERC 3. „Napoca Rally Academy are ca obiectiv principal susținerea piloților tineri, iar proiectul Junior NRA a fost construit tocmai în acest sens. Începând din 2015, echipa Junior NRA va participa în ERC 3, și obiectivul este să adunăm cât mai multe puncte cu juniorii noștri“, a spus Marco Tempestini, liderul NRA.

Junior NRA va fi formată din echipajele Simone Tempestini – Matteo Chiarcossi, care vor concura cu modelul Citroën DS3 R3 ca parte a pregătirii pentru etapele din mondial, și Florin Tincescu – Iulian Nicolaescu. La Jännerrallye, prima etapă din ERC în 2015, va lua startul doar Simone Tempestini, această etapă fiind inclusă în programul său de pregătire pentru Raliul Monte-Carlo. „Îmi place foarte mult acest raliu, și condițiile meteo par perfecte pentru ceea ce ne-am propus. Pentru noi este foarte important să începem sezonul din Junior WRC cât mai bine și avem nevoie să parcurgem kilometri pe zăpadă cu modelul Citroën DS3 R3. Sunt sigur că va fi un test util pentru noi, dar și pentru restul echipei, înaintea celui mai celebru raliu din lume“, a spus Simone Tempestini, care a concurat și anul trecut în etapa din Austria, cu un Subaru Impreza.

NRA participă și în 2015 în WRC

În mod neobișnuit, Jännerrallye începe duminică și se va încheia marți (4–6 ianuarie). Etapa din Austria are 18 probe speciale, toate pe asfalt, care va fi cel mai probabil acoperit cu zăpadă, cu o lungime de 237,8 km. Cartierul general al raliului este amplasat la Freistadt, la 40 km nord de Linz.

Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu vor intra în luptă la cinci din cele șase etape incluse în calendarul Junior ERC și vor puncta pentru Junior NRA în clasamentul ERC 3. Pentru cei doi, sezonul începe în în Irlanda (2–4 aprilie) și va continua apoi în Azore (4–6 iunie), Belgia (25–27 iunie), Estonia (17–19 iulie) și Cehia (28–30 august). „Programul nostru în Junior ERC continuă și anul acesta și sper să exploatăm la maximum experiența acumulată până acum. Încă nu am stabilit cu ce model vom concura în 2015, dar suntem pregătiți pentru o nouă provocare. Anul acesta, vom participa la 5 etape incluse în Junior ERC, dar și la alte două sau trei etape din Campionatul European, plus etapele din Campionatul Național“, a zis Florin Tincescu.

Articole similare