Home Știri Programul Rabla 2014

Programul Rabla 2014

de

Tichetul electronic și posibilitatea casării mașinilor mai vechi de 8 ani sunt noutățile programului Rabla 2014.

Programul-Rabla-2014

Conform proiectului care va reglementa programul Rabla 2014, tichetele oferite în schimbul casării unui autoturism nu vor mai fi acordate fizic, ci emise electronic direct dealerilor. Astfel, cei care doresc să apeleze la acest program trebuie să se adreseze mai întâi dealerului de la care doresc să cumpere noua mașina și să meargă ulterior să o caseze pe cea veche la un colector autorizat. Apoi, pentru a beneficia de reducere, este necesară revenirea la dealerul auto pentru a face dovada casării și definitivarea achiziției.

Totuși, nu este însă obligatoriu ca persoana care îşi casează maşina să şi cumpere una nouă, de reducere putând beneficia şi altcineva.

Se va putea utiliza doar un singur tichet electronic pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, valoarea acestuia fiind de 6500 de lei.

A doua modificare importantă constă în faptul că pot fi casate și mașini care au o vechime de doar 8 ani, comparativ cu 10 cât prevedeau programele anterioare.

Potrivit proiectului, în 2014 vor fi disponibile 20.000 de tichete în valoare de 6500 de lei, bugetul alocat programului fiind de 140 milioane de lei.

Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se va oferi posibilitatea acordării suplimentare, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 de lei. Acesta poate fi accesat în cazul mașinilor Euro 6, care degajă o cantitate de CO2 mai mică de 100 g/km, sau a celor cu propulsie hibridă.

 

Articole similare

Comentarii închise.