Home Știri Proton pregătește o mașină globală

Proton pregătește o mașină globală

de

Viitorul model Proton de clasă mică, dezvoltat sub numele de cod Global Small Car (GSC), se află în ultimele faze de testare, înaintea lansării programate pentru prima junătate a acestui an.

Spy-Shots of Cars

Proton pregătește un înlocuitor pentru hatchbackul lor de clasă mică, Savvy. Constructorul malaysian urmărește să comercializeze noul model la nivel global, ca parte a unui plan de creștere a mărcii. Unele surse din cadrul companiei au lăsat să se înțeleagă faptul că procesul de dezvoltare este aprope terminat și că începerea producției nu este deloc departe.

Pentru a atrage atenția asupra noului model, Proton a organizat anul trecut concursul Nama Siapa Hebat, în care cetățenii malayesieni erau invitați să propună un nume pentru acesta. Câștigătorul va primi o versiune complet echipată a noii mașini.

Omul de afaceri David Brown lansează o nouă marcă de mașini sport 

Modelul surprins în aceste poze spion se afla în teste pe poligonul Continental din apropierea Cercului Polar. Cel mai probabil, furnizorul german de componente efectua reglările de finețe ale sistemului ESP, echipament obligatoriu pentru mașinile exportate către Europa.

Nu sunt cunoscute detalii referitoare la motorizări, dar este de așteptat ca întreaga gamă să fie axată pe propulsoare mici, ce pun accentul pe economie. Linia destul de înaltă a caroseriei ar trebui să asigure spațiu suficient în habitaclu atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje, iar printre opționale ar trebui să se găsească majoritatea echipamentelor moderne de confort.

Articole similare