Home Auto util Vrei un autoturism diesel second hand? Lista detaliilor la care trebuie să fii atent

Vrei un autoturism diesel second hand? Lista detaliilor la care trebuie să fii atent

de

Dacă vrei un autoturism diesel second hand ar trebui să cunoști lista detaliilor la care trebui să fii atent atunci când te decizi asupra unui model.

Vrei un autoturism diesel second hand?

Vrei un autoturism diesel second hand?

Mașinile diesel reprezintă aproape jumătate din piața mașinilor noi la nivel european, conform cifrelor furnizate de producători și importatori. Așadar, atunci când te-ai hotărât și vrei un autoturims diesel second hand există o ofertă bogată pe piață, în special în Europa de Vest.

Există însă câteva lucruri pe lista detaliilor la care trebuie să fii atent care ar putea să te pună pe gânduri. În primul rând, bugetul ar trebui să includă și noțiuni precum reparații ulterioare și revizii. În cazul unui autoturism diesel second hand acestea sunt în general mai costisitoare decât pentru o mașină pe benzină. Dacă acest lucru nu vă îngrijorează, următorul pas este să calculați o medie a numărului de kilometri parcuși în fiecare an. Această medie ar trebui să vă ajute să decideți dacă merită să plătiți diferența față de o mașină pe benzină similară.

Acte necesare la cumpărarea unui autoturism second hand din Germania

Un autoturism second hand diesel importat din Europa de Vest va avea în mod sigur un număr mare de kilometri parcurși, tocmai pentru că proprietarii inițiali ales versiunile pe motorină ținând cont că vor face naveta între casă și locul de muncă. Valoarea de revânzare a unui autoturism diesel second hand este mai bună decât a unui model similar, dar cu motorizare pe benzină. Așadar, o parte din bani o veți putea recupera și de aici.

Costul suplimentar al unui autoturism diesel second-hand înseamnă că trebuie să parcurgeți, în cele mai multe cazuri, peste 20.000 km anual pentru a vă recupera, treptat pe parcursul exploatării, suma investită la început. Piesele la care trebui să fiți atent sunt în general injectoarele, turbina și valvele care gestionează funcționarea motorului. Țineți minte că au o anumită durată de viață, care depinde și de modul în care a fost exploata autoturismul. Înlocuirea lor s-ar putea dovedi o operațiune costisitoare.

Schimbarea uleiului de motor. Top 5 sfaturi utile

Atunci când căutați o mașină uzată trebuie să vă interesați și de intervalul reviziilor. Pe lângă cele obișnuite, care se fac anual, țineți cont și de numărul de kilometri sau de ani la care este necesară o schimbare a distribuției. Veți constata că foarte multe mașini cu prețuri ceva mai bune decât media pieței se apropie de momentul schimbării în care distribuția trebuie schimbată. Acest pont este valabil inclusiv pentru mașinile pe benzină.

Sfaturi utile pentru achiziția unui autoturism diesel second-hand

1. Merită să-l achiziționați doar dacă aveți o medie anuală a numărului de km parcurși care să vă permită recuperarea sumei mai mari plătită la început.

2. Dacă este importat din Europa de Vest, așteptați-vă ca fostul proprietar să fi parcurs cel puțin 30.000 km anual.

3. Turbina și injectoarele au o durată de viață limitată și sunt piese scumpe de înlocuit sau reparat.

4. Verificați momentul în care trebuie să schimbați distribuția. Dacă este nevoie de o asemenea operațiune în scurt timp, adăugați suma necesară la costul mașinii și apoi refaceți calculele privind rentabilitatea.

5. Întreținerea unui autoturism diesel second hand este mai scumpă decât a unei mașini similare pe benzină. Luați în calcul și bugetul anual pentru diferitele operațiuni de service.

Articole similare