Home Motorsport Formula 1: Force India a ieşit în public cu VJM07

Formula 1: Force India a ieşit în public cu VJM07

de

Săptămâna trecută, Force India a făcut publică o imagine digitală a monopostului de Formula 1. Apoi, maşina a rulat la Silverstone în cadrul unui eveniment promoţional. Abia la Jerez, noii piloţi ai echipei au prezentat publicului monopostul VJM07.

#11 Sergio Perez, Daniel Juncadella (pilot de teste) şi #27 Nico Hülkenberg

#11 Sergio Perez, Daniel Juncadella (pilot de teste) şi #27 Nico Hülkenberg

Aşa cum era de aşteptat, “nasul” noii maşini este unul foarte coborât, după şablonul care a stârnit deja controverse în rândul mass-media şi fanilor. Fără a mai pune la socoteală posibilele consecinţe aerodinamice care derivă din această soluţie tehnică. “Aproape fiecare componentă provine dintr-un design nou, de la eleronul faţă până la difuzor”, a declarat directorul tehnic Andy Green, care a ţinut să evidenţieze designul îndrăzneţ conceput de ingineri.

Categoric, cea mai mare modificare o reprezintă capitolul motorizare şi Green a specificat că “este cea mai mare schimbare pe care am văzut-o în Formula 1. Şi sunt aici din 1990”. În laboratoarele de la Silverstone, inginerii au muncit din greu pentru a îndeplini cerinţele de răcire ale motorului turbo şi cum să optimizeze acest lucru, cu efecte benefice asupra şasiului.

Force India VJM07
Force India VJM07
#11 Sergio Perez şi #27 Nico Hülkenberg, alături de monopostul Force India VJM07
#27 Nico Hülkenberg
Force India VJM07

La capitolul piloţi, Formula 1 2014 înseamnă o schimbare radicală pentru Force India. Echipa condusă de Vijay Mallya vine cu un tandem nou. După un sezon petrecut la Sauber, Nico Hülkenberg revine la echipa care l-a consacrat şi pentru care a fost pilot de teste în 2011, apoi titular în 2012 (cel mai bun rezultat – locul IV în Belgia).

Şi pentru că bugetul este mereu luat în considerare de conducerea unui team, al doilea pilot este Sergio Perez. Iar mexicanul vine cu un pachet financiar consistent, prezenţa sa în Formula 1, la Force India, fiind garantată de sponsori cu 15 milioane de euro. În precedentele trei sezoane în “Marele Circ, Perez a concurat pentru Sauber (2011-2012, trei clasări pe podium) şi McLaren (2013).

Articole similare