Home Motorsport Raliul Dakar: Mini obţine o dublă în etapa a patra

Raliul Dakar: Mini obţine o dublă în etapa a patra

de

Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi navigatorul Mathieu Baumel (Franţa) au obţinut o nouă victorie de etapă în ediţia 2015 a Raliului Dakar.

Mini în Raliul Dakar

Mini în Raliul Dakar

Cei doi au fost cei mai rapizi în etapa ce a dus caravana de la Chilecito (Argentina) la Copiapo (Chile), astfel că şi-au extins avansul în clasamentul general la 8 min. 15 s în Raliul Dakar. Nani Roma (Spania), ajutat de copilotul Michel Périn (Franţa), a completat prima dublă Mini din acest Dakar. Experimentatul echipaj, care a câştigat Raliul Dakar în urmă cu un an, a reuşit un excelent loc secund şi a urcat 11 locuri în clasamentul general. Acum, cei doi se află pe poziţia a 44-a.

Etapa a patra a început în Anzi, la o altitudine de peste 3000 de metri. La început, piloţii au avut de parcurs drumuri montane virajate şi foarte dificile, după care au trecut graniţa în Chile.

Un român participă în Raliul Dakar 2015

Coborârea ce a urmat spre sosirea din Copiapo, localizat la aproximativ 1000 de metri deasupra nivelului mării, s-a dovedit a fi o altă provocare majoră pentru participanţi. În partea finală a probei speciale, concurenţii au parcurs dunele înalte din jurul Copiapo. Mulţi piloţi au rămas blocaţi şi au pierdut timp preţios.

Echipajul Orlando Terranova (Argentina) – Bernardo Graue (Argentina), aflat la comenzile unui Mini ALL4 Racing, a fost primul pe traseu. Din păcate, ei au lovit o piatră chiar după primul punct de control orar şi au pierdut timp. Totuşi, au reuşit să continue cursa. Erik van Loon (Olanda) şi Wouter Rosegaar (Olanda) au încheiat pe locul al 10-lea şi acum ocupă poziţia a 6-a în ierarhia generală a competiţiei. Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franţa), echipaj clasat al 12-lea în etapa a patra, se află pe locul al 5-lea la general.

Articole similare

Comentarii închise.