Home Știri Range Rover Evoque facelift: mai multă atitudine

Range Rover Evoque facelift: mai multă atitudine

de

În cadrul Salonului auto de la Geneva a debutat versiunea cu facelift a SUV-ului compact Range Rover Evoque. Noutățile legate de design nu schimbă radical caracterul mașinii, în schimb apar două motorizări diesel noi.

range_rover_evoque

Deși Range Rover Evoque era și până acum unul dintre cele mai spectaculoase SUV-uri de pe piață, cu ocazia faceliftului modelul britanic a devenit și mai atractiv. Schimbările estetice vizează în special grila frontală, spoilerele și blocurile optice. Luminile de zi cu leduri au o configurație diferită și sunt oferite standard, iar opțional, clienții au la dispoziție faruri adaptive. De asemenea, la partea din spate regăsim stopuri cu un desen nou și care utilizează tot tehnologia LED. Totodată, au fost introduse trei modele noi de jante și un spoiler mai proeminent amplasat deasupra lunetei. Per total, SUV-ul britanic dă dovadă de mai mult caracter și afișează o imagine mai sportivă, grație în special spoilerelor cu guri de aspirație mai generoase.

range_rover_evoque_2

La interior, oficialii mărcii promit o finisare mai bună (panourile ușilor sunt noi) și un confort superior, grație reconfigurării scaunelor. Principala noutate constă însă în adoptarea unui sistem de infotainment nou, cu ecran tactil de 8 inchi. Acesta are o conectivitate extinsă și poate recunoaște anumite gesturi. În echiparea de top se oferă și un sistem audio hi-fi cu 17 incinte acustice.

range_rover_evoque_3

Range Rover Evoque facelift vine cu un propulsor diesel nou din gama Ingenium, oferit în două trepte de putere: 150 și 180 CP. Noul motor este cu aproximativ 30 kg mai ușor decât predecesorul său și, în versiunea sa de bază, afișează un consum de combustibil de doar 4,2 l/100 km (în versiune 4×2), ceea ce înseamnă o eficientizare a consumului cu 18%. În continuare, clienții au la dispoziție și motorul Si4 alimentat cu benzină, care dezvoltă 240 CP și realizează sprintul de la 0 la 100 km în doar 7.6 secunde.

range_rover_evoque_4

De la frații mai mari, Range Rover și Range Rover Sport, a fost preluat sistemul ATPC (All-Terrain Progress Control), care permite deplasarea constantă cu viteze foarte mici, de la 1,8 la 30 km/h, pentru a-i permite celui de la volan să își concentreze atenția asupra traseului abordat în teren accidentat.

range_rover_evoque_5

Articole similare