Home Moto Red Bull Romaniacs 2016 – Graham Jarvis la al cincelea triumf

Red Bull Romaniacs 2016 – Graham Jarvis la al cincelea triumf

de

Romaniacs 2016

După Prolog, cei 450 de raideri de la Romaniacs 2016 au avut de trecut prin furcile caudine ale celor 4 zile de off-road.

Împărțiți în patru clase: Gold, Silver, Bronze și Iron, cei 450 de rideri au avut de parcurs minim 454 km (cei de la clasa Iron) și maxim 654 km (cei de la clasa Gold). Conform estimărilor organizatorilor, cel mai rapid concurent avea să parcurgă traseul aferent fiecărei zile în 4,5 ore la casa Iron, în 5 ore la clasele Bronze și Silver și în 6,5 ore la clasa Gold. Acum uitați-vă la fotografiile alăturate și imaginați-vă cam cât de dificil este să fii în șa, sau aruncat pe lângă, timp de 4,5-6,5 ore pe zi – timp de patru zile – și o să vă dați seama cam cât de dură este această competiție. Deși organizatorii știu foarte bine acest lucru, la startul ediției 2016 anunțau că se așteaptă să ajungă la final între 60% dintre concurenții de la Gold și 90% dintre concurenții de la Iron. Însă, anul acesta, linia de finiș de la Romaniacs a fost trecută de doar jumătate dintre cei 450 de rideri care au luat startul.

Martin Freinademetz (fondatorul Red Bull Romaniacs): „Oooops, am făcut-o iarăși! Au existat comentarii că a fost prea dur. Dar nivelul din enduro extreme este în continuă creștere și încercăm să ținem pasul. Bine că am avut condiții meteo cât de cât moderate: micilor furtuni din ziua a treia ne-am adaptat făcând câteva ajustări de traseu și de regulament. Sunt mulțumit de rezultat și vreau să le mulțumesc familiei și echipei mele minunate pentru munca depusă. Celor care s-au accidentat le dorim recuperare rapidă!”

Graham Jarvis of Great Britain performs during the third day of the Red Bull Romaniacs in Sibiu, Romania on July 5th, 2013.

Red Bull Romaniacs 2016 – Graham Jarvis la al cincelea triumf

Deși mulți dintre concurenți sunt deja figuri obișnuite la Romaniacs, duritatea traseului și hazardul dictat de condițiile meteo nu lasă loc de discuții pentru stabilirea vre-unui favorit. Însă, la fel de bine, experiența își va spune întotdeauna cuvântul în fața nororculuim astfel că nu a fost o mare surpriză faptul că primul care a trecut linia de sosire de anul acesta a fost britanicul supranumit „Regele Carpaților” – Graham Jarvis, care și-a trecut astfel în cont cea de-a cincea victorie la Red Bull Romaniacs. Alfredo Gomez (Spania) a terminat pe doi, iar Wade Young (Africa de Sud) s-a clasat pe trei după o luptă strânsă cu Mario Roman (Spania). 

Wade Young 2

„Este incredibil să obțin a cincea victorie. În ultimii ani am fost un pic ghinionist așa că sunt fericit să obțin un nou titlu. Nu pot să cred că mai pot să fac asta, chiar și la 41 de ani! Mi-a fost un pic greu să mă concentrez în ultima zi, dar mi-am păstrat optimismul și m-am focusat pe traseu. Wade zbura, m-a prins devreme și l-a adus și pe Gomez cu el, așa că o perioadă am mers împreună. Am izbutit să mă distanțez însă după punctul de service am făcut câteva greșeli și Wade m-a prins. Mă bucur să văd rideri tineri ieșind la rampă, sunt atât de rapizi unii dintrei ei, dar la Red Bull Romaniacs experiența contează. Ei vor fi mai degrabă problema lui Jonny, nu a mea!”

Dintre debutanții din acest an, Mario Roman (Spania) a fost riderul care a impresionat izbutind să se claseze pe patru la prima sa cursă cu navigație pe GPS.

Top tenul clasamentului general este completat de Scott Bouverie (Africa de Sud), David Cyprian (Cehia), Travis Teasdale (Africa de Sud), Xavi Leon (Spania), Keith Curtis (SUA), Ervin Kovacs (România).

Clasa Silver a fost câștigată de britanicul Andy Noakley, un fost rider de la clasa Gold, iar frații neeozelandezi Angus și Hamish Macdonald completează podiumul.

Podiumul clasei Bronze a fost adjudecat de Miroslav Culka (Cehia), Tönu Kallast (Estonia), Toomas Triisa (Estonia).

La Iron, podiumul la finalul celor 455 de km a fost ocupat de Oscar Hernandez (Spania), Marcel Vogel (Cehia) și Fernando Hernandez (Spania).

Graham Jarvis of Great Britain performs during the third day of the Red Bull Romaniacs in Sibiu, Romania on July 5th, 2013.

Foto: Gabi Gogiu / Red Bull Content Pool

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.