Home Lifestyle Ripsaw EV3-F4: Vehicul șenilat de 800 CP de vânzare la o licitație în SUA (cu video)

Ripsaw EV3-F4: Vehicul șenilat de 800 CP de vânzare la o licitație în SUA (cu video)

de Răzvan Măgureanu
tanc Ripsaw EV3-F4

Unul din cele șase exemplare de șenilate Ripsaw EV3-F4 cu un motor V8 de 800 CP este de vânzare în SUA pe un site de licitații. Mastodontul se deplasează cu maxim 100 km/h pe orice teren. Dar prețul cerut este departe de a fi un chilipir.

Cine caută un off-roader extrem ca Mercedes G-Class 6×6 are acum o alternativă cu care poate trece aproape pe oriunde. Pe site-ul american de licitații Hemmings Auctions se vinde unul din cele șase exemplare Ripsaw EV3-F4 care au fost construite. Însă nu vă gândiți că este un chilipir deoarece prețul este similar cu al lui Mercedes G-Class 6×6. 605.000 USD se cer pe acest mastodont cu șenile.

Conceptul a fost inventat de frații Michael și Geoffrey Howe, proprietarii firmei Ripsaw Howe&Howe, care se ocupă de construcția de vehicule militare și de vehicule derivate pentru clienți individuali. Primul model, Ripsaw EV1, a fost lansat în 2000 și a fost construit pe un cadru tubular realizat manual. Conceptul din spatele acestuia nu s-a schimbat până la ultima generație, Ripsaw 3. Modelul oferit la vânzare Ripsaw EV3-F4 (F4 desemnează versiunea cu 4 locuri) are un motor turbodiesel Duramax de 6,6 litri care dezvoltă 800 CP și 2033 Nm. Acesta a fost modificat de firma Pacific Performance Engineering din Montclair, California.

Și Ripsaw are nevoie de această putere imensă deoarece are o masă de 4,5 tone, de aproape două ori mai mare decât a unui Mercedes G-Class însă de peste 10 ori mai mică decât a unui tanc vertitabil T-55. Consumul nu este anunțat dar faptul că are un rezervor de 291 litri ne dovedește că nu consumă prea puțin.

Puterea este transmisă prin intermediul unei cutii automate extreme-duty cu cinci trepte Allison, la fel ca la pick-up-urile Chevrolet care utilizează același motor. La transmisie este conectată o punte masivă cu diferențial central, roțile motoare spate maltratând cele două șenile.

Frânarea se realizează cu ajutorul a două perechi de discuri ventilate interior dar oricum frânarea are o importanță secundară deoaree Ripsaw poate trece pe oriunde și cine apare în calea lui poate considera că a avut ghinion.

Ripsaw are o gardă la sol de 51 cm și un diametru de bracaj de numai 2,43 metri deoarece sistemul de șenile îi permite practic să întoarcă pe loc.

Deși la prima vedere arată ca un tanc, Ripsaw este un vehicul mult mai luxos. Cabina care parcă plutește este suspendată pe arcuri pneurmatice și are uși fluture pe ambele părți. Caroseria este vopsită în negru mat și este aproape pefectă cu excepția unei mici zgărieturi. Este dotat cu lămpi LED care luminează de jur împrejurul vehiculului, cameră de luat vederi, troliu, rezervoare de apă dar și o zonă de dormit.

La interior șochează luxul oferit datorită scaunelor sport Recaro încălzite și ventilate, îmbrăcate în tapițerie de piele fină. Un sistem de comunicații Bose din aviație este compatibil cu frecvenațele radio VHF. Navigația, indicatoarele și imaginile de la camerele de luat vederi sunt afișate pe un două ecrane Garmin de 12 inchi care pot fi configurate după dorință.

Modelul oferit la vânzare are doar 170 km la bord și a fost construit în 2020. Prețul cerut este de 605.000 USD însă proprietarii acceptă oferte începând de la 525.000 USD.

tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4tanc Ripsaw EV3-F4

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?