Reportaje Știri

#RomanianRoads by Michelin: cele mai frumoase șosele din România cu 7 sportive

#RomanianRoads by Michelin: cele mai frumoase șosele din România cu 7 sportive

A început #RomanianRoads by Michelin, proiectul inițiat de prietenii de la Automarket și în cadrul căruia 18 jurnaliști auto internaționali vor vizita cele mai frumoase șosele din România la bordul a 7 automobile sport.

Timp de o săptămână, reprezentantul Auto Motor și Sport – Dan Scarlat – alături de restul jurnaliștilor vor aduna în jur de 2500 de kilometri parcurși prin peisaje de poveste alături de 7 dintre cele mai reprezentative mașini cu caracter sportiv pe care le poți cumpăra în acest moment pe piața de la noi. Iar numele proiectului este #RomanianRoads nu pentru că ar exista ceva aplecări americanofone, ci pentru că proiectul nu va fi unul strict românesc: jurnaliștii invitați vor povesti cele 7 zile de aventură în publicații cu deschidere majoră din câteva țări europene importante. Printre ei, jurnaliști din Portugalia (revista Auto Foco), Spania (revista Coches) și Republica Moldova (site-ul piataauto.md), sau Petrolicious, o publicație globală. 

#RomanianRoads by Michelin: cele mai frumoase șosele din România cu 7 sportive

Lista de mașini care vor participa în turul #RomanianRoads este una foarte “pestriță”. Unul dintre scopurile principale ale turului este să demonstrăm faptul că sportivitatea are reprezentanți în toate segmentele și că termenul poate fi derivat în extrem de multe direcții. Acest test atipic nu va fi un comparativ, ci o expoziție de personalități diferite pe care mașinile din tur le vor afișa și le vor demonstra pe măsura trecerii fiecărui viraj. La invitație au răspuns prezent 7 mărci: BMW Z4 M40i (3.0 Turbo, 340 CP); Ford Fiesta ST (1.5 TurboEcoboost, 200 CP); Honda Civic Type-R (2.0 VTEC Turbo, 320 CP); Kia Stinger GT (3.3 T-GDI, 370 CP); Mazda MX-5 (2.0, 184 CP); Renault Megane RS Trophy (1.8 Turbo, 300 CP) și Skoda Kodiaq RS (2.0 TDI 4×4, 239 CP). 

Un traseu de vis care adună 2500 de kilometri – vom vedea împreună Dobrogea, drumurile de munte din județul Neamț, Transrarăul, Pasul Tihuța, defileul Toplița-Deda, superba șosea dintre Gheorghieni și Târgu Mureș, dar și nelipsitele Transalpina și Transfăgărășan. Pentru noutățile zilnice, vă invităm să ne fiți alături pe pagina noastră de Facebook  – iar la finalul proiectului veți putea descoperi întreaga poveste în numărul de octombrie al revistei Auto Motor și Sport. 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta