Home Știri Sandero RS iese la încălzire pe circuit

Sandero RS iese la încălzire pe circuit

de

Destinat pentru început pieței din Brazilia, Renault Sandero RS va fi unul dintre cele mai accesibile modele ale diviziei de performanță Renault Sport.

Sandero RS

Chiar dacă Sandero RS va debuta sub sigla Renault, acesta ar putea fi primul model Dacia care va beneficia de o versiune sport autentică, preparată chiar de divizia Renault Sport a constructorului francez. Cum îi stă bine oricărui model cu valențe dinamice, Sandero RS va dispune de spoilere cu aspect mai agresiv, o gardă la sol coborâtă, jante din aliaj cu diametru mai mare și un eleron amplasat deasupra lunetei. Trebie remarcate și noile lumini de zi cu leduri montate în spoilerul față. La interior, așteptăm scaune noi, cu susținere laterală mai bună, precum și alte câteva detalii sportive, precum pedalier modificat și volan cu o priză mai bună. O altă noutate ar putea fi adoptarea unor discuri de frână pe puntea spate, în locul clasicilor tamburi.

Cel mai probabil, sub capotă va fi instalat motorul 1.2 TCe, a cărui putere probabil va fi majorată de la cei 125 CP pe care îi dezvoltă în cazul modelului Duster. Având în vedere greutatea realtiv redusăa a modelului Sandero, acest motor, în ciuda cilindreei reduse, ar trebui să fie suficient de capabil pentru a susține accelerații mulțumitoare. Este de așteptat ca transmisia manuală cu șase rapoarte să fie păstrată, iar rapoartele de transmisie să fie scurtate.

Pentru moment, oficialii nu au dezvăluit dacă acest model va fi comercializat și sub sigla Dacia. Renault Sandero RS a fost anunțat de constructorul francez prin intermediul clipului video următor:

Articole similare