Home Auto util Șase sfaturi la cumpărarea unui automobil electric second-hand

Șase sfaturi la cumpărarea unui automobil electric second-hand

de George Grosu
blank

Atunci când vor să cumpere un automobil second-hand cu propulsie electrică, potențialii cumpărători nu ar trebui să verifice doar cartea de service și starea automobilului. Mult mai important este însă să-i adreseze proprietarului anterior câteva întrebări importante referitoare la bacteria motorului electric. Auto Motor și Sport vă sfătuiește înaintea achiziționării unui automobil electric second-hand, să puneți accent pe următoarele șase întrebări.

1. Există vreo deteriorare sau reparație cunoscută a bateriei?

Majoritatea automobileleor sunt comercializate cu garanții pentru baterii, uneori pentru șase, opt sau chiar zece ani și kilometri de la 100.000 la 250.000. Dacă starea bateriei, așa-numita State of Health (Stare de Sănătate) sau pe scurt SOH, scade sub un anumit procent, producătorul o va putea schimba gratuit. Dacă acest schimb a fost deja efectuat din cauza unei prime baterii cu probleme, automobilul second-hand folosit cu o baterie nouă ar putea reprezenta o achiziție bună.

2. De ce un kilometraj atât de mic?

În special, automobilele electrice sunt adesea folosite ca a doua mașină și, prin urmare, petrec mult timp în garaj. Dacă automobilul electric este apoi încărcat la o priză casnică tot timpul și bateria este la 100%, aceasta îmbătrânește mai repede. Prin urmare, este esențial să întrebați vânzătorul despre comportamentul de încărcare anterior. Automobilele electrice cu un kilometraj foarte mic prezintă, prin urmare, unele riscuri.

3. Este activată reducerea încărcării?

Dacă doriți să nu aveți probleme cu automobilul electric pentru o lungă perioadă de timp, nu ar trebui să epuizați prea des întreaga capacitate a bateriei și să utilizați controlerul de încărcare. Dacă nu este activat în timpul inspecției, acesta este un indiciu că mașina a fost întotdeauna încărcată la limită, și, prin urmare, bateria a fost uzată mai mult decât s-ar fi încărcat în condiții normale.

4. Ce profil avea fostul proprietar?

Dacă proprietarul anterior afirmă că a condus mașina în principal pe distanțe lungi, este rezonabil să presupunem că a folosit frecvent și încărcătorul rapid. Modelele moderne cu management sofisticat al temperaturii pentru baterie facilitează încărcarea lentă și în același timp protejează bateria. Prin urmare, trebuie verificat și aici dacă este setată limita curentului de încărcare.

5. Cine deține bateria?

În special în cazul automobilelor electrice mai vechi, mulți clienți au decis să închirieze doar bateria. Dacă doriți să cumpărați un automobil second hand propulsat electric, fie trebuie să preluați contractul de închiriere, fie să îl cumpărați de la producător la valoarea reziduală. Acest preț este apoi adăugat la prețul final de achiziție.

6. Ce cabluri de încărcare sunt incluse?

Automobilele electrice erau adesea livrate doar cu un așa-numit cablu de încărcare de urgență, care este destinat încărcării lente la priza de uz casnic. Discutați cu vânzătorul în mod specific despre un cablu Typ-2 potrivit pentru infrastructura publică de încărcare și verificați și starea cablului de încărcare.

Oricine dorește să cumpere un automobil electric second-hand, ar trebui, ca în cazul oricărei achiziții de automobil second-hand, să arunce o privire  pe cartea de service și să efectueze o inspecție generală. În plus, întrebările despre deteriorarea bateriei, starea bateriei cunoscută și ca State of Health și profilul de conducere al proprietarului anterior sunt necesare și foarte informative când vine vorba de starea automobilului care urmează să fie achiziționat.

Foto: AMS; Producători

blank
Exemplare Smart EQ second-hand aflate în oferta unui dealer
blank
Nivelul de încărcare a bateriei în cazul lui Mercedes EQC
blank
Opțional Mini Cooper SE oferă două tiputi de duze pentru încărcarea bateriei
blank
Cele două cabluri de încărcare a bateriei în cazul lui Mini Cooper SE
blank
Evaluarea stării bateriei
blank
Cablu de Typ-2 potrivit pentru infrastructura publică de încărcare
blank
Starea bateriei poate fi verificată, de exemplu, folosind instrumentul de diagnosticare integrat start-up de la firma Aviloo

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?