Home Știri Seat finalizează cea mai mare centrală solară din industria auto

Seat finalizează cea mai mare centrală solară din industria auto

de

Seat a anunțat finalizarea unui proiect ambițios de protecție a mediului. Producătorul auto a construit la fabrica din Martorell, Spania, cea mai mare centrală solară din industria auto.

seat-al-sol-campas

Proiectul Seat al Sol

Fabrica Seat din Martorell, Spania, are de acum cea mai mare centrală solară din industria auto. A treia și ultima fază a proiectului Seat al Sol a fost finalizată recent prin instalarea a 53.000 de panouri solare, care acoperă o suprafață de 270.000 de metri pătrați, echivalentă pentru 40 de terenuri de fotbal.

Primul test cu Seat Leon ST

Noua centrală solară va genera 15.000.000 de kwh pe an, valoare ce reprezintă un sfert din necesarul de energie electrică pentru a produce noul Leon. Asta va reduce impactul asupra mediului a activității fabricii din Martorell, care altfel ar fi produs cu 7000 de tone de CO2 mai mult pe an.

Seat Leon Verde, un concept plug-in hybrid

Proiectul Seat al Sol a fost dezvoltat împreună cu producătorul de panouri fotovoltaice Gestamp Solar pentru a furniza energie solară la scară industrială. Proiectul a fost dezvoltat astfel încât producția de la fabrica din Martorell să nu fie afectată de schimbarea sursei de energie.

2-13-Seat-Leon-FR-52

Articole similare