Home Motorsport Sebastian Vettel se impune și în Marele Premiu din Abu Dhabi

Sebastian Vettel se impune și în Marele Premiu din Abu Dhabi

de

Sebastian Vettel (Red Bull) a obținut a șaptea victorie consecutivă în acest sezon de Formula 1. Vettel își adjudecase anterior cel de-al patrulea titlu din carieră.

Vettel

Mark Webber a plecat din pole position în Abu Dhabi, însă chiar și în aceste condiții nu a reușit să-și adjudece prima sa victorie din acest sezon de Formula 1. Webber a ratat însă startul, de acest lucru a profitat Sebastian Vettel, care s-a instalat la conducerea cursei. Nico Rosberg l-a depășit de asemenea pe Webber.

Sebastian Vettel câștigă al patrulea titlu consecutiv

Vettel și-a menținut prima poziție până la final, poziție pe care nu a pierdut-o nici măcar după intrarea la boxe. După prima intrare la boxe, Webber a reușit să-l depășească pe Rosberg și a terminat pe locul doi.

Fernando Alonso (Ferrari) a avut parte de o depășire controversată. Acesta l-a deășit pe Jean-Eric Vergne, pilot al echipei Toro Rosso, după o oprire la boxe pe o bandă de asfalt aflată în afara circuitului. Comisarii de cursă au stabilit ulterior că Alonso nu a avut de ales atunci când a efectuat depășirea întrucât era mult mai rapid decât Vergne și avea suficient spațiu până la următorul viraj.

Renault sărbătorește noul titlu în Formula 1 cu o mașină ediție specială

Cursa din Abu Dhabi nu a avut niciun fel de urmări la vârful clasamentului, atât la piloți cât și la constructori. Vettel, deja campion mondial, și-a mărit avantajul față de Alonso, în timp ce Raikkonen, care a abandonat la începutul cursei, și-a păstrat locul trei în clasament.

La constructori, primele trei poziții sunt adjudecat de Red Bull – Renault (513 puncte), Mercedes (334 puncte) și Ferrari (323 puncte).

 

Articole similare

Comentarii închise.