Știri

Și în motorsport avem ediții speciale – de la Brabham și Toyota

Noul supercar Brabham BT62 este un nou coupe care ne îmbie la numeroase tururi pe cele mai faimoase circuite ale lumii – de preferință cele cu aromă de Formula 1, în timp ce japonezii de la Toyota au decis că este cazul pentru un tribut adus faimoasei curse de anduranță de la Le Mans.

Pentru orice pasionat de motorsport, conexiunea dintre Brabham și Formula 1 este una de la sine înțeleasă, element bine-cunoscut și de către mințile din spatele mărcii – drept pentru care coupe-ul de 700 CP poate fi selectat de clienții mai pretențioși în două versiuni foarte speciale: „Celebration” sau „Signature”. Prima, constituită din doar 35 de exemplare, este o trimitere directă la zilele glorioase din Formula 1 – cele 35 de unități fiind inspirate (în culorile mașinii câștigătoare) de către una dintre cele 35 de victorii Grand Prix.


Astfel, primul exemplar Celebration va fi vopsit în culorile pe care le-a purtat monopostul BT7 al lui Dan Gurney în timpul victoriei de la Rouen-Les-Essarts din 26 iunie 1964 – Australian green cu inserții aurii, precum și numărul 11. Seria „Signature” în schimb va fi în schimb destinată celor care doresc o individualizare dusă la apogeu – fiecare client va lucra direct cu designerii casei pentru a include propriile specificații și preferințe.


De cealaltă parte a câtorva oceane, japonezii de la Toyota s-au pregătit matematic pentru zilele de sărbătoare de la sfârșitul acestei luni – când va avea loc o nouă ediție a faimoasei curse de anduranță de 24 de ore de la Le Mans. Mai exact, pentru cea de-a 86-ea ediție a maratonului automobilistic Toyota a decis că este momentul pentru un trio de ediții speciale ale modelului… „86”. Micul coupé sportiv nu va fi produs în serie largă în cele trei forme – fiind strict destinate celebrării trecutului glorios. Astfel, primul 86 este inspirat de modelul Toyota TS010 din 1992, al doilea de TS020 din 1998 și al treilea de TS050 Hybrid – faimos pentru că a ratat la „mustață” victoria în 2016.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE