Home Modele noi Skoda Karoq facelift cu interior vegan și faruri cu LED Matrix

Skoda Karoq facelift cu interior vegan și faruri cu LED Matrix

de George Grosu

Skoda a realizat recent un facelift pentru modelul său Karoq, ajuns la mijlocul carierei. Facelift-ul SUV-ului mediu de la Skoda este mai consistent decât pare la o primă vedere. Noul Karoq revizuit poate fi deja comandat în Germania.

La patru ani de la debut, Skoda Karoq beneficiază de un facelift mai mult decât util pentru a putea menține vânzările la o cotă înaltă. Succesorul modelului Yeti reprezintă o sursă importantă de vânzări pentru Skoda clasându-se pe locul doi în lista sa de vânzări în anul 2020, după bestseller-ul Octavia. Dezvoltat pe platforma transversală modulară (MQB) a grupului Volkswagen, modelul ceh este înrudit din punct de vedere tehnic cu modelele Seat Ateca și VW T-Roc, acesta din urmă fiind supus recent unui facelift.

Având în vedere efortul mare cu care Skoda s-a pregătit în avans cu diverse fotografii teaser pentru facelift, rezultatul este unul consistent. Din punct de vedere stilistic, au fost modificate mai multe detalii, precum barele de protecție, farurile și grila radiatorului. Noua grilă frontală are acum formă hexagonală iar extinderea sa către părțile laterale ale mașinii creează o formă mai îngustă pentru faruri, care acum se prelungesc ușor pe părțile laterale.

Noua bară de protecție frontală dispune de o nouă fantă de aer și atașamente laterale (Skoda le numește Air Curtains), care sunt concepute pentru a reduce turbulențele prin fluxul de aer și astfel să îmbunătățească partea aerodinamică. Luminile de zi au, de asemenea, o nouă formă. Modificările la partea din spate sunt vizual mai sesizabile, datorate în principal blocurilor optice de concepție nouă și dotate cu tehnologie LED în standard. Noua bară de protecție din spate dotată acum cu un deflector aerodinamic iar noul spoiler de deasupra lunetei care este acum mai lung și cu elemente laterale, ar trebui, de asemenea, să îmbunătățească caroseria din punct de vedere aerodinamic. În general, coeficientul de rezistență a fost îmbunătățit cu peste nouă procente față de versiunea precedentă, potrivit celor de la Skoda.

Modificările tehnice care sunt vizibile la exteriorul noului Karoq includ și luminile. Tehnologia cu LED Matrix este disponibilă acum ca opțiune pentru faruri. Luminile de zi vor fi împărțite în viitor în două segmente. Karoq are faruri cu LED standard în serie la toate versiunile de echipare. Blocurile optice spate cu LED includ o lumină intermitentă dinamică începând cu versiunea Ambition.

Există, de asemenea, un domeniu extins pentru iluminarea ambientală în interior. Este iluminată în alb zona pentru picioare și partea din față iar panourile portierelor din spate este iluminată în zece culori diferite.

O inovație pentru Skoda Karoq facelift o reprezintă pachetul opțional Eco care este oferit în serie la versiunea Ambiente. Tapițeria scaunelor este fabricată din material reciclat. Conform celor de la Skoda, materialul utilizat a fost realizat din sticle pet reciclate. Părțile laterale ale scaunelor și panourile ușilor din pachetul Eco sunt din „piele vegana”. Această piele sintetică are o culoare contrastantă, maro moca (Suedia).

Tot la interior, o noutate importantă a fost introdusă la scaunul pasagerului, care este reglabil electric și care include și o funcție de memorie – selectabilă la linia de echipare Style. O nouă caracteristică a versiunii Ambition o reprezintă banda decorativă cromată pe planșa de bord. În viitorul apropiat, instrumentele complet digitale vor fi dotare standard pentru toate versiunile de echipare. Display-ul are o diagonală de opt inci iar un set de instrumente cu diagonala de 10,25 inci poate fi comandat pentru un preț suplimentar.

Divertismentul muzical este asigurat de un radio cu display de 6,5 inci. Sistemele de infotainment cu afișaje de 8 și 9,2 inchi sunt echipate cu un eSIM integrat și, prin urmare, pot fi online. Variantele se bazează pe cel mai recent kit modular de infotainment din a treia generație. Android Auto și Apple Carply sunt opțiuni wireless, iar mașina poate fi localizată și blocată sau deblocată folosind o aplicație. Un dispozitiv pentru încărcarea fără fir a smartphone-urilor este disponibil pentru un preț suplimentar.

Versiunea de top a noului Karoq este Sportline. Cu excepția motorului TSI de 1,0 litri, versiunea Sportline poate fi echipată cu toate motorizările. Motorul de top al modelului Karoq, îl reprezintă TSI-ul cu 4 cilindri de 2 litri și 190 CP care este rezervat exclusiv pentru versiunea Sportline și oferit în combinație cu transmisia cu dublu ambreiaj DSG cu 7 trepte și tracțiunea integrală.

Baza gamei de motorizări pe benzină o reprezintă unitatea TSI cu 3 cilindri în linie de 1 litru cu 110 CP. Aceasta este urmată tot de o unitate TSI dar cu 4 cilindri de 1,5 litri și 150 CP. Pe partea diesel, este propusă o unitate turbo diesel TDI de 2 litri, oferită în două versiuni de 116 și respectiv 150 CP. Momentan, nu sunt disponibile motorizări alternative, fie ele clasice pe combustie sau Plug-in-Hybrid.

În Germania, Karoq facelift, poate fi comandată acum în cinci versiuni de echipare, iar prețul versiunii de bază cu motorul pe benzină TSI de 110 CP începe de la 25.290 de euro. Motorul pe benzină TSI de 150 CP cu o transmisie manuală are un preț de pornire de 29.880 de euro iar cu o transmisie DSG cu dublu ambreiaj sunt necesari minim 31.880 de euro. Motorul de top pe benzină cu 190 CP nu este disponibil la mai puțin de 41.870 de euro. Lista de prețuri la motorul turbo diesel TDI începe de la 31.020 de euro pentru versiunea de 115 CP și transmisie manuală. Pentru un supliment de 2.000 euro se poate comanda transmisia DSG cu dublu ambreiaj. În cazul motorului TDI de 150 CP, prețul începe de la 33.330 de euro.

Noua Skoda Karoq facelift
Noua Skoda Karoq facelift
Noua Skoda Karoq facelift
Noua Skoda Karoq facelift
Noua Skoda Karoq facelift
Noua Skoda Karoq facelift
Noua Skoda Karoq facelift
Cockpit în versiunea Sportline
Interior față în versiunea Sportline
Interior spate în versiunea Sportline

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?