Home Știri Supra este RZ în Japonia, Europa reîncepe producția auto

Supra este RZ în Japonia, Europa reîncepe producția auto

de Aurel Niculescu
Supra este RZ în Japonia, Europa reîncepe producția auto

Toyota a prezentat noua versiune Supra RZ acasă în Japonia, practic identică cu seria specială Supra A91 Edition anunțată în februarie pentru piața americană. Europa industrială își revine puțin câte puțin în continuare.

Japonia are parte de o ediție specială pentru Supra: RZ „Horizon Blue”, care aduce cu sine o nouă culoare pentru caroserie și, mai ales, un plus de putere pentru motorul B58 twin-turbo de 3 litri de la BMW. Acesta va dezvolta de acum cu aproximativ 14% mai multă putere – 382 CP și 499 Nm. Performanțele au crescut și ele: 60 mph (96 km/h) în 3,9 secunde – în timp ce suspensia a fost și ea îmbunătățită pentru un plus de manevrabilitate.

Supra este RZ în Japonia, Europa reîncepe producția auto

Așa cum am aflat și ieri, industria auto din Europa a început să se trezească la viață. Constructorul japonez Nissan a demarat un proiect pilot cu echipa de „Powertrain”, la Sunderland, în Anglia și a demarat producția de vehicule și anumite proiecte în Spania începând cu 27 aprilie. Tot în Spania, Seat a demarat de la aceeași dată, gradual, producția și va testa toți cei 15.000 de angajați ai săi prin metoda PCR pentru a evita infecțiile Covid-19. Skoda a reînceput simultan producția la toate cele trei uzine ale sale din Cehia, tot de pe 27 aprilie.

Supra este RZ în Japonia, Europa reîncepe producția auto

Și la Volkswagen, fabrica din Zwickau își reia treptat activitatea de producție a noului model complet electric ID.3. Sunt implementate măsuri suplimentare pentru protejarea sănătății angajaților, repornirea este de asemenea orientată și către gradul de stabilitate în aprovizionarea la nivel internațional. „Cu toții avem o sarcină istorică de îndeplinit, aceea este de a proteja sănătatea angajaților noștri – și în același timp să repornim activitatea într-un mod responsabil,” a declarat Thomas Ulbrich, Membru al Consiliului pentru Volkswagen E-Mobility. Și Ford anunță reluarea graduală a producției de vehicule și motoare la principalele sale uzine din Europa, începând cu data de 4 mai – inclusiv la Craiova.

Supra este RZ în Japonia, Europa reîncepe producția autoSupra este RZ în Japonia, Europa reîncepe producția autoSupra este RZ în Japonia, Europa reîncepe producția auto

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.