Știri Video

Bentley Styling Specification & hibrizii Toyota și McLaren

Bentley Styling Specification & hibrizii Toyota și McLaren

Bentley „Styling Specification” este cel mai nou pachet de stil și aerodinamică disponibil pentru întreaga familie de modele Continental GT și SUV-ul Bentayga. Toyota a reușit să vândă 15 milioane de hibrizi în toată lumea. Iar McLaren dezvăluie și ultimele secrete hibride ale noului Speedtail.

Bentley a creat noul pachet „Styling Specification” nu doar pentru un plus de stil. Modelele din gama Continental GT și SUV-ul Bentayga primesc nu doar un bonus de design, ci mai ales noi elemente realizate din fibră de carbon: splitter frontal, praguri laterale, difuzor spate și un mic spoiler pe capacul portbagajului. Bentayga, în schimb, primește în plus și un nou spoiler de hayon alături de alte elemente opționale (aerisiri laterale, carcasele oglinzilor exterioare, etc.)

Bentley Styling Specification & hibrizii Toyota și McLaren

Noile accesorii „Styling Specification” sunt dublate și de o nouă emblemă Bentley tri-dimensională – iar pachetul a fost creat de aceeași echipă care în trecut s-a ocupat de orice element din fibră de carbon realizat pentru generația anterioară Continental GT. Bentley a dezvăluit că pachetul poate fi comandat retroactiv și pentru orice Conti GT sau Bentayga deja comercializat, în timp ce noul Flying Spur va primi în curând și această opțiune.

Bentley Styling Specification & hibrizii Toyota și McLaren

Toyota a trecut un nou prag la nivel mondial – peste 15 milioane de exemplare hibride vândute în întreaga lume. Povestea hibrizilor mărcii japoneze a început în 1997, odată cu introducerea primei generații a modelului Prius. Primul prag – de 5 milioane de unități – a fost atins abia în 2013, însă de atunci noile bareme au fost depășite mult mai rapid. Toyota a ajuns la 10 milioane de exemplare în 2017 și la 15 milioane în al doilea trimestru al anului curent. În acest moment, pe toate piețele de desfacere, Toyota are în ofertă un total de 44 de modele hibride.

Bentley Styling Specification & hibrizii Toyota și McLaren

McLaren a finalizat recent testele de mare viteză cu noul hypercar cu trei locuri Speedtail. Modelul hibrid al britanicilor a depășit în mod susținut (30+ încercări) pragul de 250 mph (403 km/h) în timpul încercărilor desfășurate tocmai în Statele Unite. Iar compania este dispusă, de acum, să împărtășească și ultimele secrete. Cum ar fi detaliile foarte tehnice legate de sistemul de propulsie hibrid. Sau faptul că Speedtail are nevoie doar de 13 secunde pentru a ajunge la 300 km/h.

Bentley Styling Specification & hibrizii Toyota și McLaren

Speedtail este doar al doilea model hibrid de la McLaren, după deja pensionatul P1, iar sistemul M840TQ este compus dintr-un V8 de 4 litri și o unitate electrică. Împreună dezvoltă 1070 CP și 1150 Nm – motorul cu combustie internă este responsabil pentru 757 CP și 800 Nm. Cel electric, dotat cu tehnologie derivată din Formula E, livrează peste 230 kW. Acesta este, conform McLaren, cel mai performant aflat în producția de serie – cu o putere de 8,3 kW/kg. În plus, bateria cilindrică de 1,647 kWh este și ea unică – cu o densitate a puterii de patru ori mai mare decât în cazul celei de pe modelul P1: 5,2 kW/kg și un randament de 270 kW.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta