Home ȘtiriProiecte secrete SUV Alfa Romeo de clasă mică pentru 2024

SUV Alfa Romeo de clasă mică pentru 2024

de Răzvan Măgureanu
Alfa Romeo Tonale

Alfa vrea să își lărgească portofoliul de modele cu un SUV de clasă mică mai mic decât Tonale. Un SUV Alfa Romeo de clasă mică va debuta în 2024 pe platforma e-CMP de la Jeep Avenger și va rivaliza cu Peugeot e-2008 și DS3 e-tense.  

Noul șef al Alfa Romeo de la 1 ianuarie 2021, Jean Phillipe Imparato, are planuri ambițioase. El vrea să lanseze câte un model nou în fiecare până în 2029 pentru a completa portofoliul de modele. În prezent, Alfa trăiește doar prin trei modele, Giulia, Stelvio și recent lansatul Tonale. Din această cauză, vânzările mărcii în Europa au scăzut dramatic la numai 25.964 unități, față de 83.438 în 2018.

De aceea, o gamă care să includă modele în segmentele cu cea mai mare felie de piață din Europa este crucială. Unul dintre acestea este segmentul SUV-urilor de clasă mică care în 2021 a depășit 2,1 milioane unități în Europa.

În acest sens, Alfa Romeo să ofere un SUV de clasă mică în 2024 cu mai multe tipuri de propulsie: electrică dar și convențională. Versiunea electrică ar urma să se bazeze pe platforma îmbunătățită e-CMP de la PSA și să aibă tracțiune față și un motor electric în versiunea de bază. Deoarece noua platformă permite, este posibil să fie dezvoltate și versiuni cu tracțiune integrală și două motoare electrice.

Sistemul de propulsie și bateria vor fi preluate de la versiunea cu facelift a lui Peugeot e-2008, ceea ce înseamnă că viitorul SUV Alfa va avea un motor de 115 kW (154 CP) și o baterie cu o capacitate netă de 51 kWh.

Noul SUV de clasă mică va fi primul model electric de la Alfa dar nu primul model exclusiv electric de la Alfa, deoarece va avea și versiune pe benzină echipată cu motorul turbo de 1,2 litri de la PSA.

Imparato a declarat revistei britanice Car că SUV-ul Alfa va fi vândut și online și de aceea nu vor fi foarte multe versiuni: două motorizări, două niveluri de echipare, două pachete și cinci opțiuni. Numele modelului nu a fost încă decis dar șeful mărcii italiene a declarat că acesta va fi inspirat din numele tradiționale ale istoriei mărcii.

De asemenea, Imparato a spus că primul model exclusiv electric al mărcii Alfa se va lansa în 2025 dar nu a dat mai multe detalii. Este posibil ca viitoarea Giulia să fie exclusiv electrică.

Până atunci însă, Alfa va prezenta în vara lui 2023 un model de imagine: un nou supercar al cărui design este inspirat de Alfa Romeo T33 Stradale.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.